Saturday, May 18, 2024
ΑρχικήΚορμακίτηςΕιδήσειςΑπάντηση του Αντώνη Παύλου σε άρθρο του Kormakitis.net/portal σχετικά με το γήπεδο...

Απάντηση του Αντώνη Παύλου σε άρθρο του Kormakitis.net/portal σχετικά με το γήπεδο του Κορμακίτη

Του Αντώνη Παύλου

Αγαπητέ Ηλία,

Θα ήθελα να σε συγχαρώ για το άρθρο που έγραψες σχετικά με το γήπεδο στον Κορμακίτη, όπου κατακρίνεις τους λαϊκισμούς που γίνονται και προβάλεις τους προβληματισμούς σου για τη βιωσιμότητα του έργου αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στο χωριό μας.

Πρωτού εκφέρω τη δική μου άποψη για τα πιο πάνω θέματα, θα ήθελα να μου επιτρέψεις να αναφερθώ δημόσια, για πρώτη φορά, στο έργο αυτό και να προβάλω, τεκμηριωμένα, γεγονότα και αλήθειες.

Αναμίχθηκα στο έργο αυτό αρκετά χρόνια πριν, υπό την ιδιότητα μου σαν πρόεδρος του ΔΗΣΥ Μαρωνιτών επί 13 χρόνια. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι όταν παρουσιάστηκε αρχικά η ιδέα για την επιδιόρθωση του γηπέδου, όλα τα οργανωμένα σύνολα υπέγραψαν αίτημα για την προώθηση του έργου, καθώς επίσης και 9 μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής Κορμακίτη. Με ξεχωριστή επιστολή, υποστήριξε το έργο και ο τέως Εκπρόσωπος, κ. Αντώνης Χ’ Ρούσος. Ο μόνος που δεν υπέγραψε ήταν ο τότε και νυν κοινοτάρχης Κορμακίτη, κ. Ηλίας Κατσιολούδης (κατέχω αντίγραφα των σχετικών επιστολών, για όποιον ενδιαφέρεται).

Ας αφήσω όμως το παρελθόν και ας αναφερθώ στο παρών. Στις 21 Φεβρουαρίου 2017, ο πρόεδρος του Σωματείου Ο Κορμακίτης, αφού ενημέρωσε προφορικά τον νυν Εκπρόσωπο, υπέβαλε αίτημα στον ΚΟΑ με τρία αιτήματα: την επιδιόρθωση του γηπέδου στον Κορμακίτη, τη διαγραφή των οφειλών του Σωματείου προς τον ΚΟΑ, και τη διευθέτηση μιας εκδήλωσης υπό την αιγίδα του ΚΟΑ. Σε απάντηση, με ημ. 5 Ιουλίου 2017, όλα τα υπό αναφορά αιτήματα εγκρίθηκαν.

Στις 8 Δεκεμβρίου 2017, σε ξεχωριστή επιστολή με θέμα το Γήπεδο Κορμακίτη, ο ΚΟΑ ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Σωματείου Ο Κορμακίτης, καθώς ο αιτητής, για το ποσό της χορηγίας που ανέρχεται στις €195 000. Η ίδια επιστολή στάληκε προς τον Επίτροπο Προεδρίας και το νυν Εκπρόσωπο, για ενημέρωση, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Ακολούθως, έγιναν συναντήσεις για τη διαχείριση του έργου. Με απόφαση της κυβέρνησης και λόγω του ότι πρόκειται για κατεχόμενη περιοχή, αποφασίστηκε η δημιουργία Επιτροπής για την υλοποίηση του έργου (επιστολή Επιτρόπου Προεδρίας, ημ. 21 Νοεμβρίου 2018). Σε συνεδρία του, ο ΚΟΑ αποφάσισε όπως η χορηγία κατατεθεί σε ειδικό λογαριασμό για το συγκεκριμένο έργο που θα ανοίξει ο κάτοχος της γης, δηλαδή η Εκκλησία Μαρωνιτών. Τον ειδικό αυτό λογαριασμό θα διαχειρίζεται Επιτροπή Διαχείρισης που διορίστηκε για το συγκεκριμένο σκοπό. Η Επιτροπή είναι υπό την προεδρία του κ. Πλάτωνα Στυλιανού, εκπρόσωπου του ΕΤΕΚ και θα λογοδοτεί, σε τακτά χρονικά διαστήματα, στον Επίτροπο Προεδρίας και στον ΚΟΑ.

Αυτή αγαπητέ μου Ηλία είναι η αλήθεια. Τα αντίγραφα των επιστολών υπάρχουν, για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες. Μερική προβολή των επιστολών είναι κατακριτέα κατά τη γνώμη μου, καθώς πρόκειται για παραπλανητική ενημέρωση. Αυτός δεν είναι ο σκοπός του έργου.

Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι το μεγαλύτερο στοίχημα είναι η μελλοντική χρήση του έργου και όχι απλά η κατασκευή του και ότι το στοίχημα είναι να πηγαίνουν οι νέοι στα χωριά μας. Κι εδώ πιστεύω ότι και η δική σου συμβολή, ως εκπαιδευτικός αλλά και ως άτομο που έχει αποδείξει έμπρακτα ότι αγαπά το χωριό μας, λαμβάνοντας πάντα μέρος σε δραστηριότητες και αποφάσεις που αφορούν στον Κορμακίτη μας, είναι αναγκαία. Δεν ξέρω ποια είναι η θέση ή η πολιτική των οργανωμένων συνόλων ή της κοινοτικής αρχής για την προσέλκυση νέων στο χωριό, αλλά θα συμφωνήσω μαζί σου ότι τα Χριστούγεννα ήμασταν αντιμέτωποι με μια λυπηρή εικόνα. Προσωπικά, είναι η πρώτη φορά που συμμετείχα στη Λιτανεία της Παναγίας με μόνο 30 άτομα. Πιστεύω όμως ότι έχουμε ανάγκη από υποδομές για να προσελκύσουμε τον κόσμο, και ιδιαίτερα τη νεολαία, γι’ αυτό και η επιδιόρθωση του γηπέδου είναι σημαντική.

Κατά τη γνώμη μου, το γήπεδο μπορεί να αξιοποιηθεί από το Σωματείο, τους Παλαίμαχους, τα παιδιά του σχολείου, τους Προσκόπους, την Καθολική Νεολαία και όλους τους άλλους φορείς για τη διοργάνωση τουρνουά, αθλητικών δραστηριοτήτων, ακόμη και παιχνίδια για το Πάσχα παρά να χρησιμοποιούμε το προαύλιο της Εκκλησίας. Με τη βοήθεια ανθρώπων σαν κι εσένα, που αγαπούν το χωριό και που θέλουν να το δουν να προοδεύει, ίσως καταφέρουμε να ζήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας παρόμοιες αναμνήσεις με τις δικές μας. Το χωριό μας μπορεί να πάει μπροστά, παρά την αδράνεια φορέων και αρχών. Ας αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του κι ας κάνει ο καθένας το καθήκον του, όπως προνοεί ο ρόλος του: διαφορετικός ο ρόλος της Εκκλησίας, άλλος του Κοινοτικού Συμβουλίου, του Εκπροσώπου, του Σωματείου. Ας κάνουμε κι εμείς, ο καθένας ξεχωριστά το καθήκον μας, γιατί πονούμε το χωριό μας και γιατί το χρωστούμε στους γονιούς, στα παιδιά και στα εγγόνια μας.

Επί της ευκαιρίας, θα ήθελα να συγχαρώ θερμά το Συμβούλιο και τους ποδοσφαιριστές του Σωματείου Ο Κορμακίτης οι οποίοι, με τη συμμετοχή τους στην 4η κατηγορία του πρωταθλήματος της ΚΟΠ, προβάλλουν το χωριό μας και την κοινότητα γενικότερα. Σαν Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ταυτίζομαι με κάθε νίκη ή ήττα και αναπολώ παλιούς αγώνες με τον Ηρακλή Γερολάκκου, το Ροτσίδη Μάμμαρι, τη Δόξα Παλαιομετούχου… Είμαι βέβαιος ότι, σαν κι εμένα, το ίδιο θα αισθάνονται όλοι οι παλαίμαχοι…

Φιλικά,
Αντώνης Παύλου

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments