Γήπεδο Κορμακίτη, Κατασκηνωτικός χώρος στον Κορμακίτη, πραγματικότητες και όνειρα…

0
672
DCIM100MEDIADJI_0011.JPG

Βομβαρδιζόμαστε αυτές τις μέρες από τα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , που είναι υπέρ είτε του εκπροσώπου , είτε της εκκλησίας , είτε του σωματείου, είτε του κοινοτικού συμβουλίου , είτε και δήθεν ουδέτεροι για τα ποιο πάνω έργα.

Καμιά επίσημη ανακοίνωση δεν έχει εκδοθεί από κανέναν για τα ποιο πάνω έργα , είτε για τις 195000, είτε για το γήπεδο,  είτε για τον κατασκηνωτικό χώρο. Όλοι έχουν βγάλει ανακοίνωση ότι κατάφεραν με δική τους πρωτοβουλία να εγκριθούν τα λεφτά και να δημιουργηθεί μια πενταμελής ομάδα για την διαχείριση τους.

Το στοίχημα κύριοι δεν είναι να πάρεις τα λεφτά αλλά να μπορείς να συντηρήσεις το έργο αυτό, να μπορείς να το αξιοποιήσεις το έργο αυτό για τις νέες γενεές για το μέλλον του Κορμακίτη και της Κοινότητας γενικότερα…Διαφορετικά είναι χαμένα και αυτά τα λεφτά.

Ποιος είναι ο προγραμματισμός για αυτό το έργο? Ποια είναι η θέση του σωματείου του Κορμακίτη? Γιατί δεν έχουν συμπεριληφθεί και τα άλλα οργανωμένα σύνολα του Κορμακίτη στην ομάδα?

Είναι σε θέση το σωματείο με την κατασκευή του γηπέδου να κάνει προπονήσεις σε αυτό το γήπεδο? Είναι σε θέση του Σωματείο να χρησιμοποιήσει για έδρα του το γήπεδο αυτό? Είναι σε θέση το σωματείο να διοργανώνει Τουρνουά και αγώνες σε αυτό το γήπεδο για να δώσει πραγματική ζωή στο χωριό?

Τώρα εάν και εφόσον το γήπεδο είναι ή δεν είναι μέσα στην παράδοση …έχουμε δει πόσο κρατάνε την παράδοση κάποιοι που γράφουν. Το μεγάλο στοίχημα κύριοι και εννοώ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς είναι να φέρεται τους νέους στο χωριό. Και δυστυχώς τα Χριστούγεννα δεν το έχετε καταφέρει…αντίθετα πιστώνεστε με ένα μεγάλο πλην διότι δεν καταφέρετε να κάνετε τίποτα.

Όσο αφορά τον κατασκηνωτικό χώρο απλά να ρωτήσω αυτούς που γράφουν εάν γνωρίζουν που γίνονταν οι κατασκηνώσεις στο χωριό τόσα χρόνια? Μέσα στα καφενεία γίνονταν κάτω από τις χειρότερες συνθήκες. Διαβάζω και  για σχέδια , για να είναι με βάση τον χαρακτήρα του χωριού και όλα τα σχετικά και απορώ για ποιόν χαρακτήρα και για ποια σχέδια μιλάνε… έχει ο Κορμακίτης χαρακτήρα …εκτός βέβαια από τις εκκλησίες…όσα έχουν αφήσει….

Μακάρι να γίνουν αυτά τα έργα που αναφέρονται . Αλλά το στοίχημα δεν είναι να γίνουν αλλά να επιβιώσουν και να λειτουργήσουν… Το στοίχημα είναι να πηγαίνουν οι νέοι στα χωριά μας , στις εκκλησίες μας , στους τόπους μας… το στοίχημα είναι να σωθεί η νεολαία μας για να κρατήσιε τα χωριά μας….

Δυστυχώς αναλώνουμε όλη την φαιά μας ουσία με το να τσακωνόμαστε και να κατηγορεί ο ένας τον άλλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν ασχολούμαστε με το πρόβλημα … Βρέστε λύσεις να πάρετε τους νέους πίσω στα χωριά, πίσω στις εκκλησίες , πίσω στις ρίζες τους και αφήστε τις φιλοσοφίες… Οι πέτρες και τα κτίρια δεν μας σώζουν…. Η ζωή θα μας σώσει…

Αποτύχατε κύριοι …. Βρέστε λύσεις και όχι διαδικτυακές αλλά πρακτικές

Οι λύσεις υπάρχουν και τόσα χρόνια εφαρμόζονταν με επιτυχία… Οι λύσεις είναι απλές και πρακτικές αλλά θέλει ανθρώπους με ΌΡΑΜΑ, να τις εφαρμόσουν, θέλει ανθρώπους με ελπίδα και αγάπη για τον τόπο τους για να τις μεταφέρουν .

Τα κτίρια θα βοηθήσουν αλλά εμείς πρέπει να κινηθούμε και αφήστε τους υπολογιστές και τα γραφεία και εργαστείτε ….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here