Τα κάλαντα στην Κυπριακή Μαρωνιτική Αραβική για πρώτη φορά στον Κορμακίτη

0
585

Τα κάλαντα στην Κυπριακή Μαρωνιτική Αραβική για πρώτη φορά στον Κορμακίτη

Οι παιδικές φωνές ξύπνησαν τον Κορμακίτη την παραμονή των Χριστουγέννων και έδωσαν μια νότα χαρούμενη και ελπιδοφόρα σε όλους τους κατοίκους του χωριού, όχι γιατί τραγούδησαν τα κάλαντα αλλά γιατί αυτά τα κάλαντα για πρώτη φορά στην ιστορία του χωριού τραγουδήθηκαν στην Κυπριακή Μαρωνιτική Αραβική.

Οι επίλεκτες ομάδες των παιδιών που διδάσκονται την Κυπριακή Μαρωνιτική Αραβική κάθε Κυριακή, μαθήματα που διοργανώνει το Γραφείο του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών, τραγούδησαν τα Κάλαντα στην ΚΜΑ για πρώτη φορά στον Κορμακίτη. Αρχικά τα παιδιά τραγούδησαν στον σύλλογο ( οίκημα της Εκκλησίας) όπου εκεί ήρθε ο Άγιος Βασίλης της ΚΝΜΚ και στη συνέχεια τα παιδιά ( στο σύνολο τους 15 παιδιά ) τραγούδησαν τα κάλαντα σε όλο το χωριό.

Ο ενθουσιασμός φαινόταν στα πρόσωπα των παιδιών αλλά και στους κατοίκους του Κορμακίτη που για πρώτη φορά άκουγαν τα κάλαντα στην γλώσσα τους.

Η παιδική ψυχή όμως και το πνεύμα των Χριστουγέννων φάνηκε περισσότερο στο τέλος των καλάντων όπου τα παιδιά αρνήθηκαν να μοιραστούν τα λεφτά που πήραν από τα κάλαντα και ζήτησαν όπως δοθούν για ένα φιλανθρωπικό σκοπό.

Σε δηλώσεις τους ο Εκπρόσωπος της Κοινότητας μας στη Βουλή των Αντιπροσώπων κος Γιαννάκης Μούσας ανάφερε τα πιο κάτω :

« Εκφράζω τον θαυμασμό μου και την περηφάνια μου για αυτά τα παιδιά, αφενός με την πρωτοβουλία τους έκαναν κάτι που για πρώτη φορά συμβαίνει , να ψάλλουν στα σπίτια τα κάλαντα στην Κυπριακή Αραβική και αφετέρου να κάνουν επίδειξη ήθους με το να δωρίσουν τα χρήματά που μάζεψαν για φιλανθρωπικό σκοπό. Μπράβο, με τέτοια παιδιά, ΝΑΙ, έχουμε μέλλον.»

Εμείς από την πλευρά μας θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτά τα παιδιά αλλά και στους γονείς τους γιατί έδωσαν ζωή στον Κορμακίτη αλλά και ελπίδα στην γλώσσα μας .Ήταν ότι πιο ωραίο είχε ο Κορμακίτης αυτά τα Χριστούγεννα.

Για να δείτε  βίντεο που τραγουδούν τα παιδιά κάντε κλικ ΕΔΩ

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here