Τεράστια επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Ντίνου Κοντού

0
812

Έγινε με επιτυχία στις 3 Δεκεμβρίου στο κινηματοθέατρο “Παλλάς”,η παρουσίαση του βιβλίου του Ντίνου Κοντού

“Ποιητική Νοσταλγία
Οι Μαρωνίτες στην Κύπρο
Ιστορία- Άνθρωποι- Παράδοση-Πολιτισμός”

Η εκδήλωση που οργανώθηκε από το Γραφείο του Εκπροσώπου Μαρωνιτών και τον Παγκύπριο Πολιτιστικό Σύλλογο, τελούσε υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού. Την εκδήλωση παρουσίασε, ο Δρ Ντίνος Πουλλής και προσφώνησαν ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών, κ. Μούσας, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ και ο Υπουργός Παιδείας κ. Χαμπιαούρης. Όλοι εξήραν την προσπάθεια του ποιητή, της Σουζάννας Κοντού που εικονογράφησε το βιβλίο και του Αβράαμ Κοντού που μελοποίησε στίχους του βιβλίου. Τονίστηκε επίσης η σημασία που παίρνει στις μέρες μας και στον αγώνα για επιστροφή.

Το βιβλίο παρουσίασε στη συνέχεια, ο Δρ Κιτρομηλίδης, Πρόεδρος του Παγκύπριου Πολιτιστικού Συλλόγου, ο οποίος τόνισε πως μέσα από το βιβλίο απόκτησε γνώσεις για τη μαρωνίτικη κοινότητα, την ιστορία , τη θρησκεία και τον πολιτισμό και ταξίδεψε στα βιώματα και στο συναίσθημα του ποιητή. Ο ποιητής σε αντιφώνηση του ανάφερε πως αφιερώνει το βιβλίο στους γονείς του και πως το βιβλίο γράφτηκε με αίσθημα ευθύνης, για να γνωρίσουν οι νεότεροι και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τον τόπο μας αλλά και να θυμηθούν οι παλαιότεροι.

Την εκδήλωση διάνθιζαν απαγγελίες από τη Μαριλένα Στεφανή και Αντώνη Σκούλλου και ερμηνεία τραγουδιών του ομώνυμου ψηφιακού δίσκου που προσφέρεται μαζί με το βιβλίο, από τον Αβράαμ Κοντού συνοδευόμενος από πολυμελές ορχηστρικό σχήμα.

Ευχόμαστε καλοτάξιδο να ναι το βιβλίο και ο ψηφιακός δίσκος” Ποιητική Νοσταλγία”. Πηγή γνώσης και συναισθηματικής ενδυνάμωσης, για τον κάθε Μαρωνίτη και όχι μόνο.

Για να δείτε φωτογραφίες από την παρουσίαση του βιβλίου κάντε κλικ ΕΔΩ

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here