Επίσκεψη Γάλλου πρέσβη Ρενέ Τροκάζ στα Μαρωνίτικα χωριά

0
707

Επισκέφθηκε, σήμερα Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018, τα Μαρωνιτικά χωριά ο εξοχότατος πρέσβης της Γαλλίας Ρενέ Τροκάζ. Ο Πρέσβης μαζί με τη συνοδεία του πρώτα επισκέφθηκε την Καρπάσια. Υποδέχθηκαν τον πρέσβη στο οίκημα του σωματείου ο Εκπρόσωπος της κοινότητας μας κύριος Γιαννάκης Μούσας και οι κοινοτάρχες των Μαρωνίτικων χωριών. Αφού συζήτησαν τα διάφορα προβλήματα του χωριού με τα σπίτια και αφού ενημερώθηκε για την ιστορία του χωριού επισκέφθηκε την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού της Καρπάσιας και προσκύνησε τον Τίμιο Σταυρό.

Στην συνέχεια η συνοδεία του πρέσβη επισκέφθηκε τον Κορμακίτη. Στον Κορμακίτη πρώτα συναντήθηκαν στο οίκημα της Εκκλησίας όπου εκεί προγευμάτισαν. Στο οίκημα της εκκλησίας ο πρέσβης συνάντησε τους μόνιμους κατοίκους και άκουσε τα διάφορα τους προβλήματα. Ο Εκπρόσωπος μας τον καλωσόρισε και αναφέρθηκε για το ρόλο της Γαλλίας η οποία πάντοτε βρίσκεται στο πλευρό των Μαρωνιτών διαχρονικά και τους στηρίζει και προστατεύει.

Ο ίδιος ο πρέσβης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ρόλο αυτό και τόνισε ότι πάντοτε η Γαλλία ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό όλων των Μαρωνιτών και θα αγωνίζεται για τα δίκαια τους και για την επιστροφή των Μαρωνιτών στα χωριά τους.

Μετά το οίκημα της εκκλησίας ο πρέσβης επισκέφθηκε τις Φραγκισκανές καλογριές και στην συνέχεια ξεναγήθηκε στις δύο εκκλησίες του χωριού, παλιά και νέα εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Τον πρέσβη στην μεγάλη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου υποδέχθηκε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ.

Ο εκπρόσωπος στην συνέχεια δεξιώθηκε τον πρέσβη με την συνοδεία του.

( Ευχαριστούμε τον Κύπρο Διόλα για τις φωτογραφίες )

Φωτογραφίες από την επίσκεψη εδώ

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here