Ούτε ο Ορέστης, Ούτε ο Ιωσήφης, ούτε ο Σάρρος… αλλά ο ανεμοστρόβιλος της καταστροφής

0
843

Ένας ανεμοστρόβιλος όλο καταστροφή έπληξε τον Κορμακίτη. Ένας ανεμοστρόβιλος που εάν συναντούσε άτομα στον δρόμο του σίγουρα θα θρηνούσαμε  θύματα και ευτυχώς που δεν πέρασε μέσα από το χωριό μας.

Οι ζημιές τεράστιες και ευτυχώς μόνο υλικές.

Ο ανεμοστρόβιλος  αυτός ξεκίνησε από την θαλάσσια περιοχή Τζιόνια, βόρεια από το Μερίτζιην. Η πορεία που ακολούθησε ήταν βορειοανατοιλική και  πέρασε μεταξύ των περιοχών Λαότρυπες και Αρκόσσυροι και έφθασε στην περιοχή Αναφάντης, στο πέρασμα του έβγαζε ότι έβρισκε. Ακολούθως κατευθύνθηκε ανατολικά , μπήκε στο δάσος της Πακούς και βγήκε στην γωνιά του χωραφιού του Ζωνιά όπου εκεί πέρα των 50 ελαιοδέντρων τα κατάστρεψε ολοσχερώς. Από εκεί συνέχισε με πορεία ανατολική και μπήκε στο χωράφι του Μαυτομύτη και συνέχισε και έφθασε μέχρι την Παλαιόμαντρα.

Πριν να φθάσει στις μάντρες του Αλβέρτου Φένεκ ο ανεμοστρόβιλος έστριψε νοτιοανατολικά, για καλή του τύχη του Αλβέρτου και κατέβηκε μέσα από τα χωράφια του Θέλη και ακολούθως πέρασε στους Κολύμπους. Εκεί κτύπησε τα Θερμοκήπια του Αζά όπου οι ζημιές είναι δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Περνώντας από τους Κολύμπους κτύπησε και το Ράντσο Τελ Βάτα όπου έριξε τον ανεμόμυλο και κάνοντας τεράστιες ζημιές. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το χωριό και ευτυχώς πριν από το περιβόλι του Τζιανικά χάθηκε.

Υπολογίζονται ότι πέρα από 500 δέντρα έχουν κτυπηθεί και πέρα των 100 δέντρων έχουν βγει από τη ρίζα.

Τις πρώτες δύο μέρες η « Αστυνομία» επέβλεπε την περιοχή για να μην μπουν να κόψουν τα δέντρα οι ιδιοκτήτες τους μέχρι να καταγραφούν οι ζημιές. Δυστυχώς όμως η παράνομη υλοτομία ήταν τεράστια. Όταν μπήκαν οι ιδιοκτήτες μετά από σχετική άδεια από τον υπεύθυνο της τοπικής Αρχής, τα μισά δέντρα είχαν χαθεί.

Δεν έφθανε η καταστροφή του ανεμοστρόβιλου , είχαμε και την επέμβαση των ανθρώπων που δεν σεβάστηκαν την ιδιοκτησία του καθενός. Ο πόνος της ψυχής τεράστιος, για κάποιους ήταν ο κόπος μιας ζωής, οι κόποι γενεών, για κάποιους όμως ήταν ένας απλός ανεμοστρόβιλος που τους έδωσε ξύλα έτοιμα να πάρουν για να πουλήσουν.

Καιρός είναι τόσο η τοπική αρχή όσο και το Κοινοτικό συμβούλιο Κορμακίτη να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διορίσουν επιτέλους ένα αγροφύλακα για την προστασία των περιουσιών του κόσμου… Όταν θα έχουν και οι ίδιοι ζημιές τότε μπορεί να αντιδράσουν

Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους

Για να δείτε φωτογραφίες κάντε κλικ ΕΔΩ

Για να δείτε σχετικό βίντεο κάντε κλικ ΕΔΩ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here