Τοπιοτεχνικός βιασμός του χώρου του γηπέδου και του παλιού κοιμητηρίου στον Κορμακίτη

0
1118

Με έκπληξη έχουμε δει σήμερα κατά την επίσκεψη μας στον Κορμακίτη τα νέα έργα που γίνονται στο γήπεδο του Κορμακίτη από την Εκκλησιαστική Επιτροπή Κορμακίτη. Έργα που από ότι φαίνεται γίνονται για την στήριξη του χώματος και του λόφου που είναι κτισμένο το παλιό κοιμητήριο του χωριού.

Η ενέργεια αυτή της Εκκλησιαστικής Επιτροπής έπρεπε να γίνει πριν ξεκινήσει το έργο του Κοιμητηρίου και με τις σωστές προδιαγραφές. Πρώτα να σκαφτεί ο λόφος ολόκληρος μέχρι τα σύνορα του τεμαχίου, να γίνει ο τοίχος αντιστήριξης και όχι κυματοθραύστης. Μετά την αποπεράτωση αυτού του έργου έπρεπε να ξεκινήσει η αναστήλωση του κοιμητηρίου και με τις σωστές προδιαγραφές. Δυστυχώς στο έργο αυτό όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες ποιο κάτω αφαίρεσαν λίγο χώμα και ξεκίνησαν να τοποθετούν τεράστιους ογκόλιθους δημιουργώντας ένα είδος κυματοθραύστη και σε απόσταση 5 μέτρων μακριά από τα σύνορα του τεμαχίου. Το τραγικό είναι ότι οι πρώτοι ογκόλιθοι βρίσκονται λίγο μέσα στο γήπεδο και μάλιστα έχουν πάρει και μέρος από το κόρνερ.

Δυστυχώς η ιστοσελίδα μας επειδή παρουσιάζει την αλήθεια συνεχώς κατακρίνεται από την εκκλησιαστική επιτροπή και κάποιους που βρίσκονται κοντά σε αυτούς. Η παρουσίαση σχεδίων από πολιτικούς μηχανικούς και αρχιτέκτονες είναι πολυτέλεια για κάποιους και άσκοπα έξοδα για την εκκλησία.

Η ιστοσελίδα μας , για να μην θεωρείται ότι έχει εμπάθεια και προσωπικές διαφορές με κάποια μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Κορμακίτη, επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο και του παρουσίασε τις φωτογραφίες του «νέου έργου» της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κορμακίτη. Γνωρίζοντας από τη δημοσιογραφική του διάσκεψη και την αναφορά του για το κατασκηνωτικό και αθλητικό κέντρο που θα γίνει στον Κορμακίτη και στο προχωρημένο στάδιο που βρίσκονται οι σχεδιασμοί του, έμεινε έκπληκτος βλέποντας αυτά τα έργα και μας ανάφερε τα ποιο κάτω :

« Αυτά που βλέπω σαφώς και δεν ανταποκρίνονται στους σχεδιασμούς της Κοινότητας που προβλέπουν στην δημιουργία κατασκηνωτικών και αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ ταυτόχρονα εκφράζω την λύπη μου για το γεγονός ότι προχωρούμε σε τέτοια έργα χωρίς πρότερα διαβούλευση και συνεννόηση».

Οι δηλώσεις και μόνο του εκπροσώπου από μόνες τους σημαίνουν πολλά . Γίνεται ένα έργο ύψους περίπου 3000 ευρώ το οποίο εάν εφαρμοστούν τα σχέδια είναι πεταγμένα λεφτά. Ο εκπρόσωπος έχει πάρει το πράσινο φως από τον Αρχιεπίσκοπο να προχωρήσει στο έργο του κατασκηνωτικού χώρου και των αθλητικών εγκαταστάσεων και απορία της ιστοσελίδας μας πως και ο στενός του συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου και μέλος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής δεν γνώριζε και προχώρησε σε αυτό το έργο.

Σε αυτό το έργο δυστυχώς η εκκλησιαστική επιτροπή έκτισε πρώτα το σπίτι και μετά θα κάνει τα θεμέλια.

Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους . Τα σχόλια δικά σας.

Όταν θέλεις να κάνεις έργα για το καλό του Κορμακίτη , κύριοι, μπορείτε να τα κάνετε ελεύθερα αλλά με προγραμματισμό, με σχεδιασμό και με συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του χωριού και της κοινότητας. Η ιστοσελίδα θα σας επαινέσει όταν θα κάνετε κάτι θετικό… μέχρι στιγμής κατά την άποψη μας δεν έχουμε δει κάτι θετικό, αλλά και δεν έχουμε αναφέρει και άλλα πολλά αρνητικά . Ελπίζουμε στις 38 εναπομείναντες μέρες αυτής της Εκκλησιαστικής επιτροπής ( εάν την αλλάξει ο Αρχιεπίσκοπος φυσικά ) που κλείνει τον κύκλο των 6 χρόνων, να μην δούμε και άλλα θαύματα…

Για να δείτε φωτογραφίες από το γήπεδο όπως ήταν σήμερα 11 Οκτωβρίου 2018 κάντε κλικ ΕΔΩ

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here