Προσωρινή διακοπή της ζωντανής μετάδοσης της Θείας Λειτουργίας από τον Κορμακίτη

0
1131

Η ιστοσελίδα μας με λύπη ανακοινώνει ότι η καθημερινή ζωντανή μετάδοση της Θείας Λειτουργίας από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη θα διακοπεί προσωρινά όχι λόγω τεχνικών προβλημάτων αλλά λόγω αλλαγής χώρου της Θείας Λειτουργίας.

Μετά από απόφαση της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κορμακίτη, ξεκίνησε εντός του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη, χθες το πρωί, σε μια από τις καμάρες, η μετακίνηση των σοβάδων για να φανεί η πέτρα. Ο σκοπός αυτής της εργασίας είναι για να δουν ως δείγμα πως θα φαίνεται η εκκλησία με την πέτρα και έτσι θα κάνουν μόνο μια καμάρα. Η διάρκεια της εργασιας αυτής υπολογίζεται πέρα των 4 εβδομάδων.

Αποτέλεσμα αυτής της εργασίας είναι να κλείσει η Εκκλησία και έτσι όλες οι Θείες Λειτουργίες να γίνονται στην παλιά εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο προαύλιο του μοναστηριού των καλογραιών.

Δυστυχώς όμως αυτή η ενέργεια της επιτροπής και του εφημερίου έφερε την ιστοσελίδα εξ απροόπτου και να αδυνατεί να ανταποκριθεί άμεσα για την μετάδοση της Θείας Λειτουργίας. Εάν υπήρχε η απαραίτητη προειδοποίηση ( σήμερα το απόγευμα ενημερωθήκαμε επίσημα από τον εφημέριο μετά που επικοινωνήσαμε εμείς οι ίδιοι μαζί του) η ιστοσελίδα μας θα μπορούσε να ανταποκριθεί και να μεταδίδει τη Θεία Λειτουργία και από την παλιά εκκλησία.

Πραγματικά απολογούμαστε σε όλους τους πιστούς και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους μας που δεν μπορούν να πάνε στην Εκκλησία. Καταβάλλονται προσπάθειες από τον τεχνικό της ιστοσελίδας έτσι ώστε να βρεθεί λύση.

Ελπίζουμε ότι σε διάστημα μιας εβδομάδας το αργότερο θα βρεθεί η λύση και θα επανέλθουμε ξανά στην μετάδοση της Θείας Λειτουργίας από τον Κορμακίτη.

Σε επικοινωνία μας με τον εφημέριο του χωριού Πάτερ Αντουάν Ρούκος, μας απολογήθηκε διότι δεν γνώριζε αυτή την εξέλιξη και μας έδωσε την άδεια να μεταδίδουμε από την παλιά εκκλησία όταν θα μπορέσουμε.

Απολογούμαστε για ακόμα μια φορά και με την επανέναρξη της Θείας Λειτουργίας θα σας ενημερώσουμε. Προς το παρόν η μετάδοση θα είναι μόνο κάθε Κυριακή.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here