Συνεχίζονται τα έργα στον Κορμακίτη για την μετακίνηση των πασάλων της Ηλεκτρικής

0
774

Συνεχίζονται εδώ και δύο εβδομάδες τα έργα για την μετακίνηση των πασάλων και του τρανσφόρμερ της ηλεκτρικής από το κέντρο του χωριού.

Το «Δημαρχείο Λαπήθου» υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής της Τοπικής αρχής, έχουν ανοίξει όλα τα αυλάκια από το σπιτάκι που έχουν κάνει της ηλεκτρικής μέχρι τα τρία σημεία όπου θα μπουν στύλοι για να μεταφερθεί υπόγεια το ρεύμα εκεί και μετά να συνεχίσει εναερίος.

Ο πρώτος στύλος είναι στην είσοδο του μοναστηριού των καλογραιών , ο δεύτερος στύλος στην είσοδο της αυλής της Κεκκίνας, απέναντι από το καφεστιατόριο του Ναννή και ο τρίτος στύλος δίπλα από την γεννήτρια της Εκκλησίας.

Χθες επισκέφθηκαν το χωρίο υπεύθυνοι της «Αρχής Ηλεκτρισμού» της «Αρχής τηλεπικοινωνιών» και του «Δημαρχείου» επιθεώρησαν τις όλες εργασίες μαζί με τον επικεφαλής της τοπικής αρχής και αποφάσισαν τα επόμενα βήματα έτσι ώστε να μετακινηθούν οι στύλοι.

Το πρώτο στάδιο είναι όπως τα αυλάκια όλα βγουν στο ίδιο βάθος και μπει χώμα ειδικό από κάτω για να τοποθετηθούν οι σωλήνες για το ρεύμα. ( Η εργασία αυτή ξεκίνησε από χθες)

Η «Αρχή τηλεπικοινωνιών» θα ξεκινήσει την επιδιόρθωση όλων των καλωδίων των τηλεφώνων που έχουν κοπεί κατά το άνοιγμα των αυλακιών.

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου όλοι οι φορείς θα βρίσκονται στο χωριό για να ξεκινήσουν την τοποθέτηση των υπόγειων σωλήνων.

Αναμένουμε ότι οι εργασίες αυτές θα τελειώσουν μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Για να δείτε φωτογραφίες από τις εργασίες στην πλατεία κάντε κλικ ΕΔΩ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here