Χωρίς ψάλτες στη σημερινή Θεία Λειτουργία ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη

0
1748

Μπορεί να είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη όπου δεν υπάρχουν ψάλτες στο Ιερό Βήμα και ειδικά ημέρα Κυριακή.

Το όλο πρόβλημα δημιουργήθηκε εδώ και μερικές εβδομάδες όταν ο εφημέριος του Κορμακίτη είπε ότι τις καθημερινές δεν θα βγαίνουν οι ψάλτες στο Ιερό Βήμα.

Η Ιστοσελίδα μας με όλο το σεβασμό που έχει προς τον Πάτερ Αντουάν συνομίλησε μαζί του για το όλο θέμα το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου. Ο ίδιος ήταν ξεκάθαρος ότι το Άγιο Βήμα είναι ανοικτό για τους ψάλτες για να πηγαίνουν και να ψάλουν. Το μόνο εμπόδιο είναι ότι κάποια άτομα συνεχώς αγγίζουν στην μικροφωνική και στα μικρόφωνα δημιουργώντας έτσι προβλήματα στον ήχο της Εκκλησίας. Ο ίδιος ανάφερε ότι δεν είπε σε κανένα ψάλτη να κατεβεί κάτω από το Άγιο Βήμα αλλά ένα μέλος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής.

Στην απάντηση του αυτή η ιστοσελίδα μας ανάφερε ότι από τη στιγμή που είναι εφημέριος και πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κορμακίτη, ότι γίνεται στην Εκκλησία είναι καθαρά ευθύη δική του.

Δυστυχώς παρά τις προτροπές που του έχουμε πει για να προσεγγίσει τους ψάλτες και να αναφέρει ότι ήταν παρεξήγηση , σήμερα δεν πήγε κανένας ψάλτης στη Θεία Λειτουργία.

Αυτό είναι πραγματικά μια κατάντια για την εκκλησία του Κορμακίτη και δυστυχώς δεν το βλέπει κανένας. Τα μηνύματα από τον κόσμο προς τον Αρχιεπίσκοπο και προς την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Κορμακίτη είναι πολλαπλά αλλά δυστυχώς κανείς δεν ακούει.

Δικαίωμα του Αρχιεπισκόπου να εφαρμόζει αυτά που θέλει όπου θέλει αλλά υποχρέωση του είναι να ακούει τον κόσμο. Ο κόσμος μίλησε στις τελευταίες εκδηλώσεις που έκανε στον Κορμακίτη με την απουσία του…δεν θα αριθμήσω τις εκδηλώσεις αλλά ο κόσμος γνωρίζει.

Ο Κορμακίτης δεν είναι τουριστικός προορισμός και ούτε χώρος για γάμους από το εξωτερικό και προσέλκυση θρησκευτικού τουρισμού. Ο Κορμακίτης είναι ένα χωριό, μια παράδοση, μια ζωή. Οφείλουν κάποιοι να το σεβαστούν αυτό

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here