Τα Ιερά λείψανα του Μακάριου Abouna Yacoub έφθασαν στην Κύπρο σήμερα ( 6/9/2018)

0
831

Σήμερα Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018 έφθασε στην Κύπρο με πρώτο σταθμό την Εκκλησία του Αγίου Ιωσήφ στην Λάρνακα

Ήταν ιδιαίτερα μεγάλη τιμή η Μαρωνιτική Ενορία της Λάρνακας, να καλωσορίσει σήμερα, 6 Σεπτεμβρίου 2018, τα Ιερά Λείψανα του Μακάριου Αbouna Yacoub του τάγματος των Φραγκισκανών Καπουτσίνων, από τον Λίβανο στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωσήφ.

Τα Ιερά Λείψανα, συνόδεψαν μια ομάδα από περίπου 70 προσκυνητές από τον Λίβανο, οι οποίοι μαζί με τους Ενορίτες της Λάρνακας δόξασαν τον Μακάριο με μια λειτουργία.

Μετά την λειτουργία ακολούθησε δεξίωση στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωσήφ.

O Μακάριος Yacoub γεννήθηκε το 1875, στο Γκαζίρ του Λιβάνου. Αφιέρωσε την ζωή του στην προσευχή και να κηρύττει τον λόγο του Κυρίου στους φτωχούς.

Έκτισε πάνω από 200 σχολεία τα οποία φιλοξένησαν πάνω από επτά χιλιάδες μαθητές.

Τον αποκαλούσαν τον Απόστολο του Λιβάνου και ενέπνευσε πολλούς άπιστους να ακολουθήσουν την Χριστιανοσύνη σε όλη την Δυτική Μέση Ανατολή.

Μετά τον πόλεμο του 1914, βοήθησε στην δημιουργία πολλών ορφανοτροφείων δουλεύοντας στενά με την Γαλλική Κυβέρνηση, βοηθώντας φτωχούς και πρόσφυγες του πολέμου.

Αργότερα βοήθησε στην φροντίδα και εκπαίδευση ορφανών, εγκαταλελειμμένων και ανάπηρων.

Τα ιερά Λείψανα του Abouna Yacoub τις επόμενες μέρες θα πάνε σε διάφορες ενορίες της κοινίοτητας μας. Ποιο κάτω είναι το πρόγραμμα :

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018: Εκκλησία Αγίου Σιάρπελ – Λεμεσός 5.30 μ. μ. Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων 6.30 μ. μ. Θεία Λειτουργία. Ακολουθεί Δεξίωση

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018: Εκκλησία Αγίου Γεωργίου – Κορμακίτη 5.00 μ. μ. Θεία Λειτουργία. Ακολουθεί λιτάνευση των Λειψάνων μέχρι το Εκκλησάκι της Παναγίας και μετά σε γιορτινή ατμόσφαιρα ένα συμπόσιο αγάπης .

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018: Καθεδρικός Ναός Παναγίας των Χαρίτων 10 π. μ. Θεία Λειτουργία. Ακολουθεί δεξίωση και συνάντηση με την κοινότητα.

Για να δείτε φωτογραφίες από την άφιξη των ιερών Λειψάνων του Μακαρίου Abouna Yacoub στον ιερό ναό του Αγίου Ιωσήφ στην Λάρνακα κάντε κλικ ΕΔΩ .

Η ιστοσελίδα μας ευχαριστεί θερμά την Ιωσηφίνα Μαυρόχαννα Γερολέμου για την παραχώρηση των φωτογραφιών.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here