Επίσκεψη Σεβασμιότατου Simon Faddoul στην Κύπρο και Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Χαρίτων

0
710

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 8:30 π.μ. στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Χαρίτων στην Πύλη Πάφου το συλλείτουργο για την υποδοχή του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Simon Faddoul.

O Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Simon είναι ο νέος Επίσκοπος Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής για τους Μαρωνίτες και Αποστολικός Επισκέπτης Νοτίου Αφρικής ο οποίος υπηρέτησε την Εκκλησία της Κύπρου την δεκαετία του 1990 αφήνοντας μια δυναμική ποιμαντική επίδραση πάνω στην κοινότητα.

Συγκεκριμένα ο Σεβασμιότατος Simon υπηρέτησε για 16 μήνες την εκκλησία της Κύπρου, από τον Φεβρουάριο του 1990 μέχρι τον Ιούλιο του 1991.

Το συλλείτουργο τέλεσε ο σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ, ο θεοφιλέστατος χωρεπίσκοπος Μαρωνιτών πάτερ Ιωάννης Ορφανού και άλλοι ιερείς της Κοινότητας. Στο Συλλείτουργο παρευρέθηκε ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στην Βουλή των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Μούσας, η πρέσβειρα του Λιβάνου, η κοινοτική χορωδία των Μαρωνιτών ( την οποία ο Σεβασμιότατος Simon ίδρυσε) και πλήθος πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιότατος Simon αναφέρθηκε στην αποστολή του στην Αφρική και στις ενορίες που έχει δημιουργήσει εκεί και που θα δημιουργήσει. Αναφέρθηκε στην Κύπρο και για την περίοδο που έζησε εδώ στο νησί μας.

Ο σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος μας στην δική του ομιλία τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στο νησί μας και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην αποστολή του
.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα της εκκλησίας.

Για να δείτε φωτογραφίες κάντε κλικ ΕΔΩ
Για να δείτε την ομιλία του σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ κάντε κλικ ΕΔΩ
Για να δείτε την ομιλία του σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Simon Faddoul κάντε κλικ ΕΔΩ

Λίγα λόγια για το σεβασμιότατο Simon Faddoul από τον Αντώνη Κασάπη
« Αρχιεπίσκοπος Σιμόν Φαντούλ και Κοινοτική Χορωδία Μαρωνιτών.

Πριν 27 χρόνια, ένας νεαρός πολύ μορφωμένος και προικισμένος ιερέας από το Λίβανο μόλις είχε αποπερατώσει τις διδακτορικές σπουδές του στις ΗΠΑ και επέστρεφε στο Λίβανο. Του ζήτησε ο τότε Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου Πέτρος Τζεμαγιέλ να μείνει για λίγο καιρό στην Κύπρο για να βοηθήσει στην προσπάθεια που γινόταν για αναδιοργάνωση των θρησκευτικών θεμάτων της Κοινότητας, σε δύσκολους καιρούς.
Ο νεαρός ιερέας δέχθηκε και έμεινε για να βοηθήσει.
Ήταν τότε ο νεαρός ιερωμένος Σιμόν Φαντούλ.

Παρέμεινε στην Κύπρο λιγότερο από ενάμιση χρόνο, επειδή, προσοντούχος και ικανός καθώς ήτανε, κλήθηκε για σημαντικά καθήκοντα στην ιεραρχία της Μαρωνιτικής Εκκλησίας.

Όμως η επιρροή του στην Κοινότητα μας ήταν πολύ μεγάλη. Τόσο μεγάλη που συνεχίζει μέχρι και σήμερα.

Ενθουσιώδης και ενεργητικός, ίδρυσε και οργάνωσε την Χορωδία που τώρα είναι γνωστή ως Κοινοτική Χορωδία Μαρωνιτών Κύπρου. Από την αρχή η χορωδία ήταν μια μεγάλη επιτυχία και αυτό συνεχίζει μέχρι σήμερα. Από τότε έγινε πολύ γνωστή Παγκύπρια και εκπροσώπησε επάξια την Κοινότητα μας σε πάρα πολλές εκδηλώσεις.

Ο νεαρός ιερέας Σιμόν Φαντούλ, συνεχίζοντας το έργο του, έχει πρόσφατα διοριστεί ως ο πρώτος Αρχιεπίσκοπος της νεοσύστατης Αρχιεπισκοπικής Επαρχίας Κεντρικής και Δυτικής Αφρικής, με βάση του την Νιγηρία.

Σήμερα, στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας των Χαρίτων, έγινε μια εξαιρετική Θεία Λειτουργία με τον Αρχιεπίσκοπο Σιμόν Φαντούλ και τον Αρχιεπίσκοπο Γούσεφ Σουέιφ, και με την Κοινοτική Χορωδία Μαρωνιτών.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Σιμόν Φαντούλ στο σημαντικό του εκκλησιαστικό έργο.

Ευχόμαστε και καλή συνέχεια στην θαυμάσια Κοινοτική Χορωδία Μαρωνιτών Κύπρου!»

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here