Εορταστές Σεπτεμβρίου- Τέλος οι διπλές Θείες Λειτουργίες

0
1729

Στο κήρυγμα του, σήμερα Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018, ο εφημέριος Κορμακίτη, Πάτερ Αντουάν Ρούκος ανάφερε ότι τον Σεπτέμβριο δεν θα υπάρχουν δύο Θείες Λειτουργίες καθημερινά αλλά μόνο μία. Ανάφερε ότι για το Σεπτέμβριο θα υπάρχει μόνο το Σάββατο πρωινή και απογευματινή Θεία Λειτουργία και μετά το Σεπτέμβριο μόνο μια Θεία Λειτουργία καθημερινά και Σάββατο και Κυριακή.

Εμφανέστατα ενοχλημένος από τα λόγια του κόσμου που αναφέρουν ότι ο ιερέας κάνει τις Θείες Λειτουργίες για τα λεφτά και το εμπόριο , ανάφερε ότι ήρθε στην Κύπρο να υπηρετήσει την Κοινότητα και δεν δέχεται να μιλάνε πίσω του. Σάββατο απόγευμα δεν θα κάνει πλέον Θεία Λειτουργία εκτός και αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Απορίες της ιστοσελίδας μας οι οποίες φανταζόμαστε είναι και αρκετών πιστών:

Με όλο το σεβασμό τον οποίο σας έχουμε Πάτερ Αντουάν
1.Πριν δύο εβδομάδες αναφέρατε ότι μια φορά το μήνα , Σάββατο απόγευμα θα κάνετε την Θεία Λειτουργία στα Αραβικά και μετά είπατε ότι θα την κάνετε κάθε Σάββατο. Τι άλλαξε τελικά και θα ακυρώσετε το Σάββατο? Μήπως σας το απαγόρευσαν?

2.Ο Κορμακίτης έχει μεγάλο πληθυσμό και όλοι θέλουν να κάνουν μνημόσυνα και Θείες Λειτουργίες στον Κορμακίτη. 365 μέρες το χρόνο είναι γεμάτες και υπάρχει αυξημένη ζήτηση. Θα στερήσετε από τους πιστούς την επιθυμία να μνημονεύουν και να θυμούνται τους νεκρούς τους?

3.Μήπως σε κάθε Θεία Λειτουργία θα βάζετε 2 και 3 και 4 μνημόσυνα και εορταστές? Επιτρέπεται αυτό στην Εκκλησία μας ? Η παράδοση μας μας έχει μάθει διαφορετικά.Ή μήπως θα ακολουθήσουμε την παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας που μνημονεύει και 20 άτομα σε μια Θεία Λειτουργία?

Με όλο το σεβασμό προς το άτομα σας και γνωρίζοντας την ειλικρινή σας αγάπη προς τον Κορμακίτη θα θέλαμε να μας απαντήσετε στις πιο πάνω ερωτήσεις. Γνωρίζουμε ότι προσφέρεται με την ψυχή σας και επιτελείται μια αποστολή .

Για να κατεβάσετε το ενημερωτικό του μηνός Σεπτεμβρίου κάντε κλικ ΕΔΩ

Ομιλία Πάτερ Αντουάν Ρούκος την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here