Ανακοίνωση Εκκλησιαστικής Επιτροπής Αρχαίων Εκκλησιών Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών Κύπρου

0
1019

Περισσότεροι από 600 πιστούς επισκέφθηκαν φέτος και προσκύνησαν την Παναγία της Καμπυλής

Η μεγάλη και σημαντική για τους Μαρωνίτες της Κύπρου γιορτή της Παναγίας της Καμπυλής γιορτάστηκε και φέτος στην αρχαία και ιστορική της εκκλησία, με ιδιαίτερη λαμπρότητα στις 14 και 15 Αυγούστου, με τρείς επίσημες λειτουργίες στις οποίες χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ Ιωσήφ Σουέιφ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για πρώτη φορά, κατά τα τελευταία 44 χρόνια έχουν επισκεφθεί και λειτουργηθεί στην εκκλήσια της Παναγίας της Καμπυλής περισσότεροι από 600 Μαρωνίτες προερχόμενοι και από τα 4 χωρία της Κοινότητας μας. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και 20 περίπου αδελφοί μας από τον Λίβανο που μετέβησαν στην Καμπυλή τόσο για το προσκύνημα αλλά και για να γνωρίσουν τους ιερούς μας τόπους τους οποίους διαφύλαξαν με θυσίες και αίμα οι πρόγονοι μας.

Το γεγονός της αυξημένης επισκεψιμότητας στην αρχαία εκκλησία της Καμπυλής ερμηνεύεται ως θέληση και επιμονή των μελών της Κοινότητας μας για επιστροφή στις ρίζες και τα ιερά μας χώματα, αλλά δεν μπορεί να παραβλεφθεί ότι σε αυτό συνέβαλε σημαντικά και η άρτια οργάνωση της γιορτής από την αρμόδια Εκκλησιαστική Επιτροπή των Αρχαίων Μαρωνιτικών Εκκλησιών. Οι αρχαίες εκκλησίες που είναι υπό την ευθύνη της Επιτροπής αυτής είναι , η Παναγία της Καμπυλης, η Παναγία του Μαρκιν , ο Άγιος Ρωμανός στο Βουνό, ο Άγιος Αντώνιος στη Κυθρεα, η Αγία Άννα στην Μεσαιωνική Αμμόχωστο και η Ιερά Καρδία του Ιησού στην Αμμόχωστο .

Με την ευκαιρία αυτή αναφέρεται ότι η πιο πάνω Επιτροπή προτίθεται σύντομα, να αναθέσει μετά από προκύρηξη προσφορών , σε εξειδικευμένο εργολάβο την εκτέλεση συγκεκριμένων έργων συντήρησης της εκκλησίας , όπως, μόνωση της οροφής, αφαίρεση σουβάδων, όμβρια ύδατα , ηλεκτροδότηση κ.α. το κόστος των οποίων εκτιμάται γύρω στις 8000 ευρώ.

Για το σκοπό αυτό η Επιτροπή απευθύνθηκε σε όλα τα μέλη της Κοινότητας και φίλους για εισφορές και μέχρι σήμερα έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 5000 ευρώ περίπου . Η προσπάθεια συνεχίζεται και δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι το αναγκαίο ποσό για τις πιο πάνω εργασίες θα συγκεντρωθεί πολύ σύντομα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here