Διάσωση για τα μικρά χελωνάκια από ομάδες Οικολόγων

0
1216

Κατά την πρωινή περιοδεία μου στις διάφορες περιοχές του Κορμακίτη, όπως κάνω καθημερινά αυτές τις μέρες, είχα μια ευχάριστη έκπληξη. Συνάντησα μια ομάδα από κοπέλες , οικολόγους , οι οποίες εργάζονται και καταγράφουν τις θαλάσσιες χελώνες που βγαίνουν στις παραλίες του Κορμακίτη.

Στην περιοχή Αρκόσιροι προς το σπήλιο του Αουρκού βρήκαμε τρεις κοπέλλες οι οποίες άνοιξαν μια φωλιά που θα άνοιγε απόψε και αύριο. Μέτρησαν το βάθος της φωλιάς που ήταν 47 εκατοστά… μέτρησαν τα αυγά που βγήκαν χελωνάκια και στη συνέχεια έβγαλαν τα χελωνάκια και τα έβαλαν σε μια σύκλα. Ακολούθως μέτρησαν τα αυγά που δεν βγήκαν , ποια έχουν χελωνάκια και ποια όχι και αυτά που είχαν χελωνάκια μέσα τα επανατοποθέτησαν πίσω.

Στην ερώτηση μας γιατί τα βγάζουν τέτοια ώρα και τι τα κάνουν, μας απάντησαν ότι με αυτό τον τρόπο τα γλιτώνουν από το να μπουν μόνα τους στην θάλασσα το βράδυ που έχει αρκετούς κινδύνους. Τα κρατάνε μέχρι το βράδυ και τα βάζουν στην θάλασσα το βράδυ που το βράδυ έχει λιγότερους κινδύνους στη θάλασσα από ότι την ημέρα.

Οι κοπέλες αυτές σε ειδικό έντυπο κατέγραφαν με κάθε λεπτομέρεια όλα τα στοιχεία της φωλιάς και όλες τις λεπτομέρειες για τα αυγά και τα χελωνάκια. Μας ανάφεραν ότι ο χειρότερος εχθρός για τα μικρά χελωνάκια στην στεριά είναι οι αλεπούδες.

Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here