Ανακοίνωση Γενικής Συνέλευσης Σωματείου « Ο ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ»

0
1269

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Ιουλίου η Καταστατική και Γενική Συνέλευση του Σωματείου «Ο ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ».

Στην Καταστατική Συνέλευση ο Πρόεδρος κ. Γιαννάκης Λαζαρής αναφέρθηκε στη νέα νομοθεσία που υποχρεώνει όλα τα σωματεία να προβούν στις ανάλογες τροποποιήσεις στο καταστατικό τους για να συνάδει με τον νέο περί Σωματείων και Ιδρυμάτων και για Άλλα Συναφή Θεμάτων Νόμο του 2017 (Ν. 104(I)/2017). Η προθεσμία για αυτές τις αλλαγές λήγει τον Ιούλιο του 2019.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε όπως οι πιο πάνω αλλαγές γίνουν σε Έκτακτη Καταστατική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί πριν τη λήξη της προθεσμίας. Ωστόσο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «Ο Κορμακίτης» θεώρησε αναγκαία την τροποποίηση 3 άρθρων του καταστατικού για την ομαλότερη λειτουργία του Σωματείου. Συγκεκριμένα εισηγήθηκαν όπως γίνουν τροποποιήσεις στα άρθρα 8, 9 και 12. Οι αλλαγές που παρουσίασε το ΔΣ για τα πιο πάνω άρθρα πέρασαν ομόφωνα μετά από συζήτηση μεταξύ των μελών. Πιο κάτω τα άρθρα με τις αλλαγές που έγιναν:

ΑΡΘΡΟ 8 – ΠΑΛΙΟ Το δικαίωμα εγγραφής για τα μέλη είναι 300 σέντς. Εις περίπτωση εγγραφής μαθητών το Διοικητικό Συμβούλιο δύναται να μεταβάλει το άνω ποσό.

ΑΡΘΡΟ 8 – ΝΕΟ Το δικαίωμα εγγραφής για τα μέλη είναι 10 ευρώ. Εις περίπτωση εγγραφής μαθητών το Διοικητικό Συμβούλιο δύναται να μεταβάλει το άνω ποσό.

ΑΡΘΡΟ 9 – ΠΑΛΙΟ Η συνδρομή εκάστου μέλους είναι 100 σεντς μηνιαίως καταβαλλόμενης προκαταβολικώς και στην αρχή εκάστου μηνός. Εις περίπτωση εγγραφής μαθητών το Διοικητικό Συμβούλιο δύναται να μεταβάλει το άνω ποσό.

ΑΡΘΡΟ 9 – ΝΕΟ Η συνδρομή εκάστου μέλους είναι 2 ευρώ μηνιαίως καταβαλλόμενης προκαταβολικώς και στην αρχή εκάστου μηνός. Εις περίπτωση εγγραφής μαθητών το Διοικητικό Συμβούλιο δύναται να μεταβάλει το άνω ποσό.

ΑΡΘΡΟ 12 Παν μέλος καθυστερούν επί 2 μήνας την συνδρομή του στερείται του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, εάν δε παραταθή η καθυστέρησις επί ένα ακόμη μήνα, τότε διαγράφεται αυτοδικαίως εκ του Μητρώου. Δια επανεγγραφή οφείλει να καταβάλλει όλας τα καθυστερημένας συνδρομάς καθώς επίσης και το δικαίωμα εγγραφής.

ΑΡΘΡΟ 12 Παν μέλος καθυστερούν επί 2 μήνας την συνδρομή του στερείται του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, εάν δε παραταθή η καθυστέρησις επί ένα ακόμη μήνα, τότε διαγράφεται αυτοδικαίως εκ του Μητρώου. Δια επαναγραφή οφείλει να καταβάλλει το ποσό των 20 ευρώ. Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι θα έχει στην επόμενη Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί μετά τους 6 μήνες από την μέρα εγγραφής του.

Μετά το τέλος της Καταστατικής Συνέλευσης ο Πρόεδρος του ΔΣ προέβηκε σε απολογισμό δράσης του Σωματείου για τα τελευταία 2 χρόνια. Αναφέρθηκε στη μεγάλη επιτυχία του Σωματείου να καταστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπελλούχος ΕΠΟΠΛ και να καταφέρει να ενταχθεί στην Επίλεκτη Κατηγορία της ΣΤΟΚ (Δ’ Κατηγορία), στα σαλόνια της ΚΟΠ, εκεί που αξίζει στο ιστορικό σωματείο μας.

Ευχαρίστησε όλους όσους έχουν συμβάλει στην μεγάλη αυτή επιτυχία. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στην μεγάλη συνδρομή του Γυναικείου Σώματος του Σωματείου μας με αποκορύφωμα την μεγάλη επιτυχία του Φεστιβάλ Αγίου Γεωργίου το οποίο σε βίντεο στο διαδίκτυο έχει ξεπεράσει τις 10 εκατομμύρια προβολές, καταφέρνοντας να προβάλει το αγαπημένο μας χωριό σε όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε ο οικονομικός απολογισμός του Σωματείου για την προηγούμενη διετία.

Ακολούθως το ΔΣ αποχώρησε από το Προεδρείο και προτάθηκαν να προεδρεύσουν της Γενικής Συνέλευσης για τις αυθαιρεσίες της ο κύριος Μενέλαος Πέτρου, ο Γιώργος Φοραδάρης και ο Ρογήρος Βαρνάβας. Οι υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν ήταν 18. Αποσύρθηκαν οι 3 εκ των 18 και έχουν αποδεχθεί 2 μέλη να παραμείνουν επιλαχόντες. Βάσει του άρθρου 18 του Καταστατικού οι θέσεις του ΔΣ είναι 13. Το νέο ΔΣ αποτελείται από τους

Μάριος Γιουσελλής Μιχάλης Ζωνιάς Παναγιώτης Ηλία Μιχάλης Κρασιάς. Αντώνης Κυρμίζης Γιαννάκης Λαζαρής Κλαύδιος Μαυρόχαννας Νίνος Παρίζας Γιαννάκης Πέτρου Κούλλης Σαμανής Μιχάλης Σκορδής Γιώργος Φραγκίσκου Γιώργος Χ’’Χαννής Επιλαχόντες: Μόνικα Κουρρά και Κούλλα Σκούλλου. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα καταρτιστεί σε σώμα στην πρώτη του συνεδρία.

Η Γενική Συνέλευση έχει διορίσει ελεγκτές του Σωματείου τον Γιώργο Φοραδάρη και τον Μενέλαο Πέτρου, καθώς επίσης και τον Αντώνη Κουρρά ο οποίος θα εκτελεί καθήκοντα Εκπροσώπου Τύπου του Σωματείου μας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here