Saturday, April 20, 2024
ΑρχικήΆρθραΤο μεγάλο πρόβλημα με τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (ΜΕΔ)

Το μεγάλο πρόβλημα με τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (ΜΕΔ)

Του Αντώνη Ηλία Κασάπη

Στην Κύπρο φαίνεται να επικρατεί η νοοτροπία ότι είναι αποδεκτό, και ακόμη σωστό και δίκαιο, να δανείζεσαι χρήματα, με καθαρή συμφωνία να τα επιστρέψεις, αλλά μετά να μην τα επιστρέφεις, έστω και αν θα μπορούσες, και να κάνεις το πάν για να αποφύγεις την νομική και ηθική υποχρέωση σου να πληρώσεις της οφειλές σου.

Αυτή η νοοτροπία είναι σωστή;
Όχι μόνο ΔΕΝ είναι σωστή, αλλά είναι και πολύ επιζήμια.
Ειδικά στην Κύπρο ήταν καταστροφική.

Πάρα πολλοί επιτήδειοι το εκμεταλλεύονται και, ενώ θα μπορούσαν να πληρώσουν το δάνειο τους, δεν το κάνουν. Το αποτέλεσμα ήταν το κούρεμα, αλλά και τα τεράστια ποσά που καταβάλλει το κράτος, από τους φορολογούμενους, για να μην καταρρεύσουν και άλλες τράπεζες και να χάσει και άλλος κόσμος τα λεφτά του.

Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο αυξάνονται άδικά οι φορολογίες στον έντιμο και εργαζόμενο πληθυσμό, αλλά και αναγκαστικά μειώνονται οι κοινωνικές παροχές που το κράτος μπορεί να παρέχει σε άτομα που τις έχουν πραγματική ανάγκη.

Στις σχετικά λίγες πραγματικές περιπτώσεις που άτομα που δανείστηκαν για τις ανάγκες τους, αλλά πραγματικά και έντιμα δεν μπορούν να αποπληρώσουν χωρίς να στερηθούν τα βασικά αγαθά, αξίζει να βοηθήσει το κράτος (δηλαδή όλοι εμείς).

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, που είναι εκμετάλλευση των πολιτικών ψηφοθηρίας και της καλής θέλησης του κόσμου να είναι αγαθοεργός, δεν αξίζει και δεν είναι σωστό και δίκαιο να πληρώνει το κράτος και ο τίμιος κοσμάκης για να τρώνε επιτήδειοι και απατεώνες στην πλάτη του ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

Αυτοί οι επιτήδειοι που κλέβουν με αυτό τον τρόπο το κράτος και τον κόσμο, δεν θα πρέπει να αφεθούν να το κάνουν με τόση ευκολία.

Η βοήθεια να πηγαίνει σε αυτούς που πραγματικά τη χρειάζονται.
Όχι σε εκμεταλλευτές και απατεώνες.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments