«Εκλογές» και «Επίσημα» στον Κορμακίτη

0
1359

Μετά από επίσκεψη στον Κορμακίτη, την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, υπαλλήλων της «Επαρχιακής Διοίκησης Κερύνειας» τοιχοκόλλησαν σε όλα τα καφενεία του χωριού ανακοίνωση για τη διεξαγωγή «εκλογών» στις 24 Ιουνίου 2018.

Η ανακοίνωση απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να υποβάλουν υποψηφιότητα για τη θέση του κοινοτάρχη και του κοινοτικού συμβούλου. Το παράξενο είναι ότι ζητούν λευκό ποινικό μητρώο και από τις ελληνοκυπριακές αρχές. Οι υπάλληλοι αυτοί ζήτησαν όπως αναρτήσουν την ανακοίνωση και στον πίνακα της εκκλησίας με τη δικαιολογία ότι στα τζαμιά έχουν βάλει την ανακοίνωση αλλά πολύ σωστά δεν τους επιτράπηκε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει

« Όσοι θέλουν να υποβάλουν υποψηφιότητα για την εκλογή του κοινοτάρχη και μελών κοινοτικού συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών στις 24 Ιουνίου 2018, πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην Επαρχιακή Διοίκηση Κερύνειας με τα παρακάτω έγγραφα μέχρι τις 21 Μαΐου 2018 έως τη λήξη του ωραρίου.

Τα απαραίτητα έγγραφα για την αίτηση
1.Πιστοποιητικό λευκό ποινικό μητρώο ( από τις αρχές της ΤΔΒΚ και από τις ελληνοκυπριακές αρχές)
2.Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από κοινοτάρχη( πρέπει να αναφερθεί ότι μένει στο χωριό εδώ και τουλάχιστον 3 χρόνια
3.Ταυτότητα και η φωτοτυπία της»

Μέχρι τις 21 Μαΐου θα γνωρίζουμε τους υποψήφιους και όσους θα ψηφίσουν.

Να αναφέρουμε ότι στη σάτιρα της ιστοσελίδας αναφερθήκαμε στο θέμα. Πραγματικά έχουν εγκρίνει 21 άτομα για να μπορούν αν ψηφίσουν μαζί με τους υπόλοιπους εγκλωβισμένους. Υπολογίζεται ότι δικαίωμα ψήφου έχουν περίπου 90 άτομα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here