Οι Καθολικοί Αρχιεπίσκοποι των Αγίων Τόπων επισκέφθηκαν την Αγία Άννα Αμμοχώστου

0
787

Οι Καθολικοί Αρχιεπίσκοποι της Αγίας Γης επισκέφθηκαν την Εκκλησία της Αγίας Άννας των Μαρωνιτών στην Μεσαιωνική Αμμόχωστο.

Μετά από διευθετήσεις που έγιναν από τη Δικοινοτική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά, οι Καθολικοί Αρχιεπίσκοποι της Αγίας Γης, επισκέφθηκαν την Μεσαιωνική Μαρωνίτικη Εκκλησία της Αγίας Άννας, η οποία επιδιορθώνεται από την Δικοινοτική Επιτροπή. Η επίσκεψη έγινε την Παρασκευή 13 Απριλίου το πρωί.

Τους 15 Καθολικούς Αρχιεπισκόπους συνόδευσε ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέιφ , ενώ από μέρους της Δικοινοτικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Επιτροπή παρευρέθηκαν ο κ. Ali Tuncay (Συμπρόεδρος) , ο Ιωάννης Καρής ( Μέλος) και η διευθύντρια του UNDP Κα. Τιτζιάνα Τζεννάρο.

Διάχυτη ήταν η ικανοποίηση των Καθολικών Αρχιεπισκόπων για την εργασία και προσφορά της Δικοινοτικής επιτροπής για τη διάσωση της πολιτιστικής μας Κληρονομιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας οι εργασίες στην εκκλησία της Αγίας Άννας θα τελειώσουν το Σεπτέμβριο του 2018.

Οι Καθολικοί Αρχιεπίσκοποι μετά την Αγία Άννα επισκέφθηκαν την Καρπάσια και την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού και στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον Κορμακίτη όπου και τέλεσαν τη Θεία Λειτουργία μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέιφ  στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here