Ανακοίνωση Kormakitis Online-WISP

0
738

Πηγή : Kormakitis Online-WISP

Αγαπητοί συνδρομητές,

Με την ευκαιρία της Αναστάσεως θα θέλαμε να ευχηθούμε προς όλους Χρόνια πολλά! Χριστός Ανέστη προς όλη την Κοινότητα, και ειδικά προς όλους τους κατοίκους του αγαπημένου μας χωριού, οι οποίοι κάνουν κάθε Πάσχα στο χωριό ολοένα και πιο έντονη την παρουσία τους!

Είμαστε δυστυχώς αναγκασμένοι για ακόμη μια φορά να δώσουμε εξηγήσεις προς τους συνδρομητές μας για τις σύντομες διακοπές στην υπηρεσία, οι οποίες προκλήθηκαν Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο, και Δευτέρα του Πάσχα.

Οι εν λόγω διακοπές προκλήθηκαν από:
1) καταστροφή κεντρικής συσκευής UPS (για προστασία των συστημάτων από υπερφόρτωση / αυξομείωση της τάσης του ηλεκτρισμού)
2) κεντρικού διανομέα ηλεκτρισμού (switch) στις κεντρικές αντένες
3) καταστροφή αντένας υποσταθμού η οποία παρέχει πρόσβαση σε οικίες πίσω από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Ο κεντρικός διανομέας αντικαταστάθηκε έγκαιρα την Μεγάλη Παρασκευή κατα την διάρκεια της Τελετής του Επιταφίου, πρίν απο την οποία παρατηρήθηκε η μεγάλη αυξομείωση στην παροχή ηλεκτρικής τάσης, ίσως λόγω της πολυκοσμίας και των χιλιάδων επισκεπτών στο χωριό. Όσο αφορά το UPS και την αντένα υποσταθμού δυστυχώς δεν κατέστη δυνατή η αντικατάσταση τους λόγω των ημερών, προκαλώντας προβλήματα στην απρόσκοπτη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Προβλήματα τα οποία δυστυχώς για ακόμη μία φορά προκαλούνται από τις ΑΘΛΙΕΣ υποδομές του χωριού, την απαράδεκτη ηλεκτρική τροφοδότηση, την αδιαφορία του Τ/Κ Αρχών για αντικατάσταση, επιδιόρθωση και βελτίωση ακόμη και σε ΕΜΦΑΝΗ στο μάτι προβλήματα.

Εκφράζουμε όμως και την απογοήτευση μας προς Κοινοτάρχες / Κοινοτικά Συμβούλια, τα οποία δεν έδειξαν ενδιαφέρον για την κατάσταση που επικρατούσε, ούτε επικοινώνησαν με οποιοδήποτε τρόπο (μιας και το πρόβλημα ήταν εμφανές), για να βοηθήσουν ΕΣΤΩ και με την εκδήλωση ενδιαφέροντος, σε μια υπηρεσία η οποία εξυπηρετεί γενικά το χωριό.

Με όλο το σεβασμό και την καλή διάθεση, σαν ένας νέος που ασχολείται εδώ και 5 χρόνια στην ανάπτυξη ενός δικτύου επικοινωνίας από μηδενική βάση, με προσωπική πρωτοβουλία, με θυσίες και προσωπικό ΜΕΓΑΛΟ κόστος τόσο οικονομικά όσο και σε ώρες / μόχθο εργασίας, απευθύνω το ερώτημα:

Ποιός ακριβώς ο ρόλος των κοινοτικών συμβουλίων στην υπόθεση στήριξης ενεργειών για επαναδραστηριοποίηση στο χωριό? Δημιουργία κίνητρων προς τους νέους για πιο συχνές επισκέψεις στο χωριό?

Υπηρεσίες που όλοι συμφωνούν και θεωρούν αναγκαίες για μια πιο άνετη επίσκεψη στο χωριό.

Μην κρυβόμαστε πίσω από την δικαιολογία «Μα εν ιδιωτική επιχείρηση». Ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται αν υπάρχει πρόβλημα στην τροφοδοσία ηλεκτρισμού. Δεν αντιλαμβάνεται ότι τα προβλήματα που προκαλούν την διακοπή των υπηρεσιών του, οφείλονται σε παράγοντες του οποίους δεν ελέγχουμε. Λογικό είναι να θεωρεί ότι η υπηρεσία και οι άνθρωποι που την παρέχουν είναι αναξιόπιστοι. Με λίγα λόγια τα προβλήματα του χωριού καταστρέφουν τις προσπάθειες μας.

Μην θεωρείται ότι άλλοι πάροχοι μπορούν να τα επιλύσουν. Ότι θα παρέχουν καλύτερη υπηρεσία με την υφιστάμενη κατάσταση, ότι θα επιδείξουν ενδιαφέρον για άμεση εξυπηρέτηση, ότι θα επιδείξουν ενδιαφέρον και θα επενδύσουν για περεταίρω ανάπτυξη στο χωριό.

Οφείλουν λοιπόν να εξηγήσουν σε όλο αυτό τον κόσμο την κατάσταση που επικρατεί, και να δικαιολογήσουν το επιπλέον κόστος που θα καλεστούν να καλύψουν σε περίπτωση εναλλακτικών λύσεων για επίλυση των προβλημάτων που επικρατούν (αν δεν επιλυθούν).

Πάντα φιλικά,
Joseph Λ. Κεφάλα

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here