Ο Κορματζιδκιανός αγαπά τον Κορμακίτη …

0
1062

Μέρες εορτών, μέρες αγάπης και συγχώρεσης για όλους τους Χριστιανούς. Ο Καθένας για να νοιώσει το Πάσχα πηγαίνει εκεί που νιώθει περισσότερο την ανάγκη για να μπορέσει να προσευχηθεί και να νιώσει τα Άγια Πάθη του Χριστού αλλά και την Ανάσταση του.

Μεταξύ αυτών είναι και οι κάτοικοι του Κορμακίτη, οι Κορματζιθκιανοί, οι οποίοι για να νιώσουν το Πάσχα πρέπει να βρίσκονται στο χωριό τους. Όποιες και να είναι οι συνθήκες αυτοί επιδιώκουν να βρίσκονται εκεί.

Το κυριότερο όμως , όποιες αλλαγές και αν τους έχουν επιβάλει σε όλους τους τομείς της ζωής του χωριού πάλι είναι εκεί.
Εκκλησιαστικά, πολιτικά , πολιτιστικά , πάλι βρίσκονται εκεί.

Με προσωπικές τους πρωτοβουλίες αρκετά άτομα και χωρίς να καθοδηγούνται από κανένα έχουν καθαρίσει το Κοιμητήριο του χωριού και πρόσφατα έχουν καθαρίσει και το Πάρκο της Παναγίας και το γύρω χώρο.

Την Δευτέρα ομάδα γυναικών καθάρισε την Παναγία και φύτεψε λουλούδια στο χώρο γύρω και αυτό το έκαναν γιατί το ένιωθαν.

Εδώ και καιρό δημιουργήθηκε και η χορωδία της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου όπου σχεδόν κάθε Κυριακή ψάλουν στην εκκλησία του Κορμακίτη και προσπαθούν με κάθε τρόπο να μάθουν τους παλιούς ψαλμούς της εκκλησίας του χωριού τους …

Παρά τις αντίθετες απόψεις και παρά τις αλλαγές που προσπαθούν να επιβάλουν οι Κορματζιθκιανοί βρίσκονται εκεί και αγωνίζονται και προσφέρουν στο χωριό τους, όχι ως οργανωμένα σύνολα ούτε και υπό την καθοδήγηση κάποιων αλλά ατομικά.

Ως ιστοσελίδα και λόγω των εορτών του Πάσχα θα κρατήσουμε τους τόνους χαμηλούς και μέσα σε πνεύμα αγάπης και αδελφοσύνης θα ευχηθούμε Καλό Πάσχα σε όλους.

Για να μπορεί κάποιος να νιώσει αυτά που νιώθουμε στον Κορμακίτη…πρέπει η καρδιά του να κτυπά εκεί… να νιώθει και το αέρα που φυσάει εκεί…πρέπει να έχει άγγιγμα ψυχής του Κορμακίτη

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here