Sunday, May 19, 2024
ΑρχικήΚοινότηταΕκκλησίαΕυαγγελισμός της Παναγίας στην Εκκλησία της Παναγίας της Καμπυλής

Ευαγγελισμός της Παναγίας στην Εκκλησία της Παναγίας της Καμπυλής

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Μαρτίου και ώρα 3:00 μ.μ. στην Εκκλησία της Παναγίας, στην Καμπυλή, για πρώτη φορά, επίσημη Θεία Λειτουργία για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ Ιωσήφ Σουέιφ μαζί με τον Πάτερ Αντουάν Ρούκκος , υπεύθυνο Ιερέα για τις αρχαίες εκκλησίες.

Τη Θεία Λειτουργία πρόσφερε η Εκκλησιαστική Επιτροπή των Αρχαίων Μαρωνίτικων Εκκλησιών εις μνήμη του Αντώνη Χριστοφή, ο οποίος διετέλεσε μέλος της επιτροπής των Αρχαίων Μαρωνίτκων Εκκλησιών.

Κατά τη Θεία Λειτουργία ο Αρχιεπίσκοπος ανάφερε ότι η Παναγία της Καμπυλής θα λειτουργείται επίσημα δύο φορές το χρόνο , 25 Μαρτίου και 15 Αυγούστου.

Με το τέλος της Θείας Λειτουργίας ανακοινώθηκε από την Εκκλησιαστική Επιτροπή των Αρχαίων Εκκλησιών το ξεκίνημα του εράνου για διάφορες εργασίες στην εκκλησία. Στόχος είναι η συλλογή 6000 ευρώ και τα έργα που θα γίνουν είναι :
1.Ηλεκτροδότηση της Εκκλησίας
2.Επιδιόρθωση της στέγης
3.Τοποθέτηση νέας Αγίας Τράπεζας , παρόμοιας με τον Άγιο Αντώνιο Κυθρέας .

Με το ξεκίνημα της ανακοίνωσης του εράνου έγιναν οι πρώτες τρεις εισφορές.

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή των Αρχαίων Εκκλησιών προγραμματίζει να ξεκινήσει σύντομα τις εργασίες στην Παναγία της Καμπυλής με στόχο η εκκλησία να είναι έτοιμη μέχρι τις 15 Αυγούστου.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments