Πιστοί στο ραντεβού που έχουμε καθιερώσει εδώ και χρόνια

0
839

Της Γεωργίας Σκορδής Σιαμμούτη ( Δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μάρωνα ) 

Πιστοί στο ραντεβού που έχουμε καθιερώσει εδώ και χρόνια, στο πλαίσιο της δράσης μας για ενδυνάμωση της μαρωνίτικης ταυτότητας και την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης, παιδιά, γονείς, δάσκαλοι και φίλοι του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου Αγίου Μάρωνα, πραγματοποιήσαμε

« Τον περίπατο της Τουλίπας» την Κυριακή 11 Μαρτίου .

Με μια πολύ μεγαλύτερη παρέα που με ικανοποίηση τη βλέπουμε να πληθαίνει με τα χρόνια, με τον ίδιο ενθουσιασμό και αγάπη όμως πάντα και με μια κρυφή αλλά ολοφάνερη συνάμα περηφάνια για τις ομορφιές της γης μας.

Και ξέρετε κάτι…

Στα μάτια των παιδιών και στα μάτια όλων όσων έχουν ορθάνοιχτη την πόρτα της ψυχής, οι τουλίπες έχουν πρόσωπο και μας χαμογελάνε καθώς λικνίζονται στον άνεμο εκεί στην μικρή πλαγιά.

Ίσως και να θέλουν να μας μιλήσουν, να μας πουν για περασμένα μεγαλεία, τότε που ήτανε πιο πολλές, πιο δυνατές και βασίλευαν στον ολοκόκκινο κάμπο.

Ίσως να θέλουν και να ακούσουμε το τραγούδι τους που μιλά για της λευτεριάς τον πόθο.

Ίσως και να θέλουν να σμίξουμε μαζί τους στον χορό της φύσης στην πανήγυρη που στήνεται κάθε άνοιξη, μαζί με όλες τις ευλογίες, το μελισσάκι , τις ανεμώνες , τις ταπεινές μαργαρίτες…και κάθε λογής λούλουδο.

Ίσως και να θέλουν και να μας θυμίσουν ότι σε εκείνα τα χώματα μόχθησαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας.

Και ναι, σωπάστε… και ακούστε πως λεν ότι είναι ακόμα εκεί γιατί κάποιοι θυσιάστηκαν, κάποιοι έμειναν να τις φυλάνε, για να τις βρούμε εμείς.

Ίσως και να θέλουν να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή να τιμήσουμε όλους εκείνους που έφυγαν, να τιμήσουμε αυτούς που έμειναν.

Για τα μάτια των παιδιών μας και για όλους εκείνους που έχουν ορθάνοιχτη την πόρτα της ψυχής, ένα είναι το χρέος. Το αντιλαλεί ο κάμπος, το διαλαλεί η ιστορία…να κρατήσουμε τη φλόγα αναμμένη, να κρατήσουμε την ελπίδα, να δράσουμε για το μέλλον!

Στην αγκαλιά του Κορμακίτη μετά και το προσκύνημα στην Παναγία. Να μας δίνει δύναμη και πίστη η Μεγαλόχαρη να συνεχίσουμε, να ελπίζουμε, να αγωνιζόμαστε.

( Ευχαριστίες σε όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της εκδρομής, στους Συνδέσμους Γονέων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Αγίου Μάρωνα στο Φυσιολατρικό Όμιλο και στον κ. Χριστάκη Κουμέττου για την ευγενή προσφορά γεύματος στα παιδιά)

Γεωργία Σκορδή Σιαμμούτη

Για φωτογραφίες από το περίπατο κάντε κλικ ΕΔΩ

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here