Επιδιόρθωση Νέου Κοιμητηρίου Κορμακίτη- Ξεκίνησε?

0
819

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ιστοσελίδας μας αυτή την εβδομάδα έχει ξεκινήσει η επιδιόρθωση του νέου Κοιμητηρίου του Κορμακίτη

Για το όλο θέμα η ιστοσελίδα μας πριν από δύο μήνες περίπου και μετά το βανδαλισμό των τάφων στο κοιμητήριο έφερε στην επιφάνεια το θέμα της επιδιόρθωσης του κοιμητηρίου και την άσχημη κατάσταση στην οποία βρισκόταν.

Μετά την δημοσίευση μας κλήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Γραφείο του Εκπροσώπου Μαρωνιτών από τον Αναπληρωτή Κοινοτάρχη Κορμακίτη και μέσα από μια θυελλώδη συνεδρία αποφασίστηκαν άμεσα μέτρα τόσο από την Επιτροπή Κοιμητηρίων Μαρωνιτών όσο και από το Κοινοτικό Συμβούλιο Κορμακίτη. Το μεν Κοινοτικό Συμβούλιο Κορμακίτη θα εξέδιδε ανακοίνωση που ποτέ δεν βγήκε…. Η δε επιτροπή Κοιμητηρίων θα είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο για την ιδιοκτησία των κοιμητηρίων των Μαρωνιτών που ποτέ δεν έγινε.

Μετά αυτή τη συνεδρία η Εκκλησιαστική Επιτροπή Κορμακίτη προχώρησε στο έργο της επιδιόρθωσης του Κοιμητηρίου. Ιστορικά να αναφέρουμε ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Κορμακίτη από τον Σεπτέμβρη καθόρισε ομάδα εργασίας για την επιδιόρθωση του Κοιμητηρίου όπου με τις συμβουλές Πολιτικού Μηχανικού καθόρισε τις εργασίες που πρέπει να γίνουν για την επιδιόρθωση του Κοιμητηρίου. Το όλο έργο δεν προχωρούσε γιατί έπρεπε να ελεγχθεί από τους υπεύθυνους της Επιτροπής και τελικά προχώρησε μετά την αρθρογραφία στην ιστοσελίδα μας για την πραγματική κατάντια του κοιμητηρίου.

Τελικά χωρίς την δημοσίευση η επιτροπή πήρε τέσσερις προσφορές και κατακύρωσε την προσφορά στον Τουρκοκύπριο εργολάβο με την πιο χαμηλή προσφορά. Οι εργασίες οι οποίες θα γίνουν στο κοιμητήριο σύμφωνα πάντα με πληροφορίες είναι οι πιο κάτω :
1.Καθάρισμα όλων των τοίχων από τους σοβάδες εσωτερικά και εξωτερικά.
2.Χόλιασμα της πέτρας έτσι ώστε ο τοίχος να παραμείνει πέτρα
3.Καθάρισμα περιμετρικά του κοιμητηρίου και δημιουργία κλήσεων για τα νερά
4.Επιδιόρθωση της καγκελόπορτας

Το όλο έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 4 με 5 μήνες. Σε μια επίσκεψη στο χώρο έχουμε προσέξει ότι κάποια πράγματα δεν γίνονται ορθά, όπως το καθάρισμα της πέτρας και σε συζήτηση με ειδικούς στο θέμα αυτό , πολιτικούς μηχανικούς, μας ανάφεραν ότι η πέτρα πρέπει να καθαριστεί σε βάθος και μετά να χολιαστεί. Ελπίζουμε οι υπεύθυνοι της Εκκλησιαστικής Επιτροπής να ελέγχουν το όλο έργο και να προλαβαίνουν τις οποιεσδήποτε κακοτεχνίες.

Ως ιστοσελίδα θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του έργου, όπως παρακολουθούμε και άλλα κοινοτικά έργα στο χωριό και θα επανέλθουμε με σχετικό άρθρο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here