Friday, May 3, 2024
ΑρχικήΚορμακίτηςΕιδήσειςΕργολάβοι ή ιδιοκτήτες αυτοί που « Κλέβουν» τις πέτρες στον Κορμακίτη

Εργολάβοι ή ιδιοκτήτες αυτοί που « Κλέβουν» τις πέτρες στον Κορμακίτη

Τον τελευταίο καιρό στον Κορμακίτη ο κόσμος όταν ανακαινίζει τα σπίτια του χρησιμοποιεί τις πέτρες της περιοχής. Κάτι που χρησιμοποιούσαν παλιά και οι κάτοικοι του χωριού.

Όλα τα παλιά σπίτια είναι χτισμένα με ακανόνιστες πέτρες και βάζουν χαλίκια έτσι που να κλείνουν οι πόροι.

Το θέμα του άρθρο μας είναι ότι ο Κορμακίτης είναι γεμάτος πέτρες, όλα τα χωράφια είναι γεμάτα πέτρες. Αυτοί όμως που χτίζουν ή που ανακαινίζουν πρέπει να εξηγούνται με τους εργολάβους τους από που να παίρνουν τις πέτρες και όχι από όπου θέλουν. Μπορεί να τους χρεώνουν αλλά όχι οι εργολάβοι να κλέβουν τις πέτρες από όπου φτάσουν .

Μετά από το περιστατικό της Πακού όπου το θέμα οδηγείται προς την λύση του , νέο θέμα προέκυψε με τον εργολάβο που ανακαινίζει το παλιό κοιμητήριο του Κορμακίτη. ¨Όπως είναι γνωστό το παλιό κοιμητήριο του Κορμακίτη ανήκει στο Κοινοτικό Συμβούλιο του Κορμακίτη και ανακαινίζεται από Εκκλησιαστικό επίτροπο του Κορμακίτη μετά από τις σχετικές άδειες από το συμβούλιο και τον Αρχιεπίσκοπο.

Το Σάββατο ο εργολάβος του παλιού κοιμητηρίου θεάθηκε στην περιοχή Βίκλα-Ραντάρ όπου έπαιρνε πέτρες από τις δόμες. Μόλις είδε το αυτοκίνητο μου αμέσως έφυγε. Στην επιστροφή μου στον Κορμακίτη μαζί με τον Κύπρο Διόλα πάλι είδαμε τον συγκεκριμένο να έρχεται αυτή τη φορά από την περιοχή του Αμπεράτη όπου ήταν φορτωμένος με πέτρες. Θεάθηκε από βοσκό στην περιοχή να παίρνει πέτρες από δόμες χωραφιών.

Το ερώτημα είναι απλό προς όλους: Δεν μπορούν οι ιδιοκτήτες ή αυτοί που κάνουν τα έργα να υποδείξουν στους εργολάβους τους από που πρέπει να παίρνουν τις πέτρες? Είτε τους χρεώνουν για την αγορά της πέτρας είτε όχι πρέπει να γνωρίζουν την προέλευση της πέτρας για να μην υπάρχει συνέχεια. Στον Κορμακίτη υπάρχει αφθονία πέτρας και ειδικά στα χαλίτικα στις Πετροκολύμπες και μέσα στα χωράφια και δεν χρειάζονται να παίρνουν έτοιμες πέτρες.

Τελειώνοντας το άρθρο μας δεν θα ήθελα ως ιστοσελίδα να δημιουργήσουμε την εντύπωση ότι προσπαθούμε να παρουσιαστούμε ως οι σωτήρες του Κορμακίτη . Προσπαθούμε να προβάλουμε τα διάφορα προβλήματα που υπάρχουν στον Κορμακίτη και στην κοινότητα μας και να δώσουμε την απαραίτητη σημασία για την επίλυση τους.

Σεβόμαστε όλες τις αρχές του χωριού μας και της κοινότητας και αυτό έχουμε δείξει στα 17 χρόνια της ύπαρξης της σελίδας αυτής. Λέμε την αλήθεια και δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας και πάνω από όλα προσπαθούμε να κρατήσουμε ένα ψηλό επίπεδο ενημέρωσης προς όλους. Είναι φυσικό η αλήθεια να μην αρέσει πολλές φορές. Μέσα σε αυτά τα 17 χρόνια καθημερινής ενημέρωσης έχουμε μάθει να σεβόμαστε όλους όσο μας σέβονται και εκείνοι.

Οι φωτογραφίες για το θέμα αυτό είναι του Κύπρου Διόλα και του Ηλία Ζωνιά.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments