Τελική Γιορτή και Τελετή Αποφοίτησης Δημοτικού Αγίου Μάρωνα

0
707

Πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουνίου, 2017 η Τελική Γιορτή και η Τελετή Αποφοίτησης του Δημοτικού Αγίου Μάρωνα.

Η Τελική Γιορτή περιλάμβανε τη θεατρική απόδοση του βιβλίου «Σκουφοκοκκινίτσα» και ήταν αφιερωμένη στη λήξη της εφαρμογής του προγράμματος «Δάφνη ΙΙΙ» για την πρόληψη του φαινομένου του σχολικού Εκφοβισμού.

Τα παιδιά παρουσίασαν μια άλλην εκδοχή του κλασσικού παραμυθιού Κοκκινοσκουφίτσα δίνοντας το μήνυμα ότι μπορούν να ανατρέπουν στερεότυπα, να αναζητούν την αλήθεια πίσω από το προφανές και να αποδέχονται το διαφορετικό. Μια όμορφη παράσταση με πετυχημένες και δημιουργικές ερμηνείες.

Τη γιορτή χαιρέτισαν η διευθύντρια του σχολείου κ. Γεωργία Σκορδή Σιαμμούτη, η οποία έκανε και ένα σύντομο απολογισμό της χρονιάς, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκος Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ, (το χαιρετισμό του ανάγνωσε ο π. Ιωσήφ Σκέντερ), ο Έντιμος Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών κ. Γιαννάκης Μούσας, η Δρ. Ερνεστίνα Παπακώστα εκ μέρους της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Μαρωνιτών κ. Αιμίλιος Ταννούσης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων κ. Ιωσήφ Ιωσήφ.

Όλοι εξήραν το πολυδιάστατο έργο της σχολικής μονάδας και τόνισαν την αναγκαιότητα να στηριχτεί το Δημοτικό Αγίου Μάρωνα.

Ακολούθησε η Τελετή Αποφοίτησης και η βράβευση διακριθέντων μαθητών από το Σύνδεσμο Γονέων. Βραβεύτηκαν οι Αντώνιο Ντέλιτς και Μαριάννα Αναστασίου που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς Kangourou (English και Ελληνικά).

Οι τελειόφοιτοι παρουσίασαν τον εαυτό τους, μίλησαν για τα όνειρά τους και αποχαιρέτησαν τους δασκάλους τους και τους συμμαθητές τους σε κλίμα συγκίνησης.

Ο Σύνδεσμος Γονέων έδωσε πλακέτες στους τελειόφοιτους, ενώ δώρα επίσης πρόσφεραν, η Σχολική Εφορεία, ο Εκπρόσωπος Μαρωνιτών κ. Μούσας (τα δώρα δόθηκαν από τον κ. Βαλεντίνο Κουμέττου), και το Σωματείο Κορμακίτη – Γυναικεία Οργάνωση (τα δώρα δόθηκαν από τον κ. Γιαννάκη Λαζαρή).

Η εκδήλωση έκλεισε με το τραγούδι του αποχαιρετισμού.

Για να δείτε φωτογραφίες από την Τελική Γιορτή και την Τελετή Αποφοίτησης κάντε κλικ ΕΔΩ

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here