Friday, March 29, 2024
ΑρχικήΚορμακίτηςΕιδήσειςΘεία Λειτουργία στον Κορμακίτη – Ζωντανή μετάδοση – τέλος μιας εποχής

Θεία Λειτουργία στον Κορμακίτη – Ζωντανή μετάδοση – τέλος μιας εποχής

Όταν πριν από 5 περίπου χρόνια , τον Μάρτη του 2012 , η ιστοσελίδα μας , η ιστοσελίδα του Kormakitis.net, προσπάθησε να κάνει την πρώτη ζωντανή σύνδεση με τον Κορμακίτη , κάποιοι δεν το πίστευαν… ελάχιστα άτομα στάθηκαν δίπλα μας και καταφέραμε να μεταφέρουμε για πρώτη φορά ζωντανά τη Θεία Λειτουργία από τον Κορμακίτη για όλους τους απανταχού Κορματζιθκιανούς και Μαρωνίτε ς και όχι μόνο.

Μια προσπάθεια που ήθελε , χρόνο και χρήμα. Τον χρόνο τον διαθέσαμε , μερόνυχτα στο πήγαινε και έλα στον Κορμακίτη, το χρήμα το διαθέσαμε είτε από δικούς μας πόρους είτε από την χορηγία μερικών ανθρώπων.

Καταφέραμε μέσα σε αυτό το διάστημα να γίνει η Θεία Λειτουργία του Κορμακίτη καθημερινό βίωμα πολλών ανθρώπων, κυρίως ηλικιωμένων και αποδήμων.

Δεν θα αναφερθούμε στις λεπτομέρειες των κόπων και των μόχθων μας αλλά σε κάποιους αριθμούς που πρέπει να γνωρίζουν κάποιοι .

Στην διάρκεια των 5 χρόνων λειτουργίας της ζωντανής μετάδοσης έχουμε τα πιο κάτω
•1500 περίπου ζωντανές μεταδόσεις από την εκκλησία του Κορμακίτη
•4 ηλεκτρονικοί υπολογιστές έχουν αλλαχτεί γιατί καταστράφηκαν από την διακοπή του ρεύματος και την αυξομείωση του φορτίου.
•4 κάμερες μετάδοσης αντικαταστάθηκαν για τον ίδιο λόγο.
•Καλωδίωση Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Κορμακίτη
•Καθημερινό ξεκίνημα της ζωντανής μετάδοσης της Θείας Λειτουργίας μέσω ηλεκτρονικού Υπολογιστή από την Λευκωσία
•Αμέτρητες επισκέψεις στον Κορμακίτη για επιδιορθώσεις βλαβών για να μπορούμε να μεταδόσουμε την Θεία Λειτουργία την επομένη το πρωί

Ως ιστοσελίδα του Kormakitis.net θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους χορηγούς μας που έκαναν το όνειρο αυτό πραγματικότητα και που ο Κορμακίτης βρισκόταν συνεχώς καθημερινά στα σπίτια μας όπου και αν βρισκόμαστε. Ιδιαίτερα όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Joseph Κεφάλα που έκανε το όνειρο αυτό πραγματικότητα και το Kormakitis Online που στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια τεχνικά την προσπάθεια αυτή. Η εμπειρογνωμοσύνη του Joseph και η τεχνική του επάρκεια στον τομέα του διαδικτύου πήρε τον Κορμακίτη πολλά χρόνια μπροστά.

Οι ειδικοί , όσο ειδικοί και αν είναι , πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτά που έχουμε κάνει το Kormakitis.net και το Kormakitis Online τα έχουμε κάνει μέσα από την ψυχή μας για το χωριό μας και για την κοινότητα μας… Μπορεί ένας απλός τεχνικός του διαδικτύου και ένας απλός δάσκαλος να μην ξέρουν πολλά , όμως έχουν ψυχή έχουν καρδιά που κτυπά εκεί στον Κορμακίτη, εκεί στα χωριά μας.

Όσες προσβολές και αν δεχόμαστε για κλέφτες της μέρα και της νύχτας , για εκατομμύρια που λείπουν και όλα τα σχετικά , η αγάπη μας για τον Κορμακίτη και για την κοινότητα μας είναι δεδομένη και όλοι την γνωρίζουν.

Μετά τα προσβλητικά σχόλια του αντιπροέδρου της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κορμακίτη και βλέποντας την μηδενική αντίδραση των οργανωμένων φορέων του Κορμακίτη και της Κοινότητας προχωρήσαμε στην άμεση αφαίρεση του υπολογιστή από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη και την αφαίρεση των καμερών καθώς επίσης και των πομπών μετάδοσης .

Αναμέναμε και αναμένουμε τουλάχιστον από τον Κόσμο να αντιδράσει σε αυτή την ανάρτηση του αντιπροέδρου της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Κορμακίτη καθώς επίσης και τον ίδιο να απολογηθεί για τα γραφόμενα του. Από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο μας τουλάχιστον να σχολιάσει το όλο θέμα και να επιληφθεί του προβλήματος αυτού. Η προσβολή δεν ήταν μόνο προς εμάς αλλά και σε όλο τον Κορμακίτη.

Απολογούμαστε προς όλους τους ηλικιωμένους αλλά και απόδημους. Δεκάδες είναι τα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε καθημερινά . Τουλάχιστον οι υπεύθυνοι που δημιούργησαν αυτό το πρόβλημα ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ως πρώτο μέτρο η ιστοσελίδα μας έχει διακόψει την μετάδοση της Θείας Λειτουργίας. Εάν συνεχιστεί το πρόβλημα αυτό θα προχωρήσουμε και σε άλλα μέτρα

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments