Διακόπτεται η καθημερινή ζωντανή μετάδοση της Θείας Λειτουργίας από τον Κορμακίτη

0
947

Ανακοίνωση του Kormaktis Online (https://www.facebook.com/kormakitisonline/)

Έχουν έρθει στην αντίληψη μας συγκεκριμένες δηλώσεις ηγετικών στελεχών της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κορμακίτη περί αγωνίας και ανησυχίας για διαρρήκτες και κλέφτες, αλλά και ανυπομονησίας για εγκατάσταση συστήματος συναγερμού στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη.

Ταυτόχρονα αφήνονται διάφορα υπονοούμενα για κλέφτες της ημέρας (?), αλλά και “δασκάλους” από τους οποίους δεν χρειάζονται μαθήματα. Υπάρχουν επαγγελματίες τους οποίους και συμβουλεύονται όπως υποστηρίζουν.

Δύο είναι τα σενάρια. Είτε μιλάμε για τους πραγματικούς “δασκάλους” της κοινότητας, είτε για τους δασκάλους του καφενέ οι οποίοι τους συμβουλεύουν για άμεση λήψη μέτρων.

Να υπενθυμίσουμε στο ηγετικό/ά αυτά μέλη, ότι απόπειρα διάρρηξης του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου είχε γίνει πριν από αρκετούς μήνες, διάρρηξη στον εκκλησάκι της Παναγίας επίσης πριν απο αρκετούς μήνες, χωρίς όμως να βλέπουμε κάποια ανησυχία ή αγωνία για εγκατάσταση συστήματος συναγερμού.

Όπως καθαρά φαίνεται στο βίντεο της απόπειρας, οι διαρρήκτες της νύχτας, θα είχαν ξαφρίσει όλα τα αντικείμενα-κειμήλια από την Αγία Τράπεζα και το μουσείο, αν δεν αντιλαμβάνονταν την ύπαρξη των ερασιτεχνικών καμερών οι οποίες μεταδίδουν την Θεία Λειτουργία μέσω διαδικτύου. Ίσως να μιλούσαμε και για μια ακέφαλη εκκλησιαστική επιτροπή από την οργή του κόσμου, σε περίπτωση κλοπής των πιο πάνω.

Είναι επίσης αυτές οι ερασιτεχνικές κάμερες από τις οποίες οι “Αρχές” πήραν τα μόνα βάσιμα στοιχεία για την διάρρηξη κατά την διάρκεια των ερευνών.

Εφόσον λοιπόν, δάσκαλοι και ερασιτέχνες δεν χρειάζονται στο όλο επιχείρημα, σε συνεννόηση με τον Τούρκοκύπριο Παροχέα Διαδικτύου στον Κορμακίτη, και την Ιστοσελίδα η οποία μεταδίδει την Θεία Λειτουργία καθημερινά αποφασίστηκε η διακοπή των Καθημερινών Μεταδόσεων, και η αφαίρεση των ερασιτεχνικών αυτών καμερών από τον Ναό.

Ίσως έτσι υπάρχει μια έμμεση άσκηση πίεσης προς τους υπεύθυνους, για την τάχιστη ολοκλήρωση της μελέτης… και εγκατάσταση του αναφερόμενου συστήματος ασφαλείας.

Απολογίες σε όλους τους απόδημους για την διακοπή των μεταδόσεων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here