Ανακοινώσεις Κοινοτικού Συμβουλίου Κορμακίτη – Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

0
1106

Η ιστοσελίδα μας δημοσιεύει τις διάφορες ανακοινώσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου Κορμακίτη οι οποίες βρίσκονται και δημοσιεύονται κατά καιρούς στην σελίδα του Κοινοτικού Συμβουλίου Κορμακίτη στο Facebook με διεύθυνση https://www.facebook.com/KormakitisCommunityCouncil/.

To Kormakitis.net μεταφέρει αυτούσια τις ανακοινώσεις από τα Greek English στα Ελληνικά . Για πρώτη φορά στο τέλος της κάθε ανακοίνωσης θα υπάρχει σχετικό σχόλιο για την κάθε ανακοίνωση.

1.Ο Κοινοτάρχης μας Ηλίας Κατσιολούδης εκφράζει τη θλίψη και την απογοήτευση του για την πρόσφατη διάρρηξη του Καθεδρικού μας Ναού. Εύχεται οι ένοχοι να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Καλεί την Εκκλησιαστική μας Επιτροπή να συνεχίσει την προσφορά της με την ίδια ανιδιοτέλεια και τον ίδιο ζήλο. Τίποτα δεν μας σταματά στην πορεία μας προς την αναβάθμιση του Κορμακίτη μας. Ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου είναι η περηφάνια μας, η ιστορία μας. Συνεχίζουμε ενωμένοι ( Μια ολόκληρη εβδομάδα και αποτέλεσμα από τη διάρρηξη δεν υπάρχουν. Καθαρό βίντεο το οποίο δόθηκε στις «αρχές» και αποτέλεσμα μηδέν. Η εκκλησιαστική επιτροπή που συνεργάζεται άψογα με το κοινοτικό συμβούλιο Κορμακίτη δυστυχώς αποφάσισε όπως να μην τοποθετηθεί σύστημα συναγερμού και να μείνει στο έλεος του καθενός το στολίδι του Κορμακίτη και τα ανεκτίμητης αξίας ιερά κειμήλια μέχρι να ξεκινήσει η ανακαίνιση του Καθεδρικού Ναού του Κορμακίτη. Το Kormakitis.net σύντομα θα δημοσιεύσει σχετικό άρθρο με το πιο πάνω θέμα.)

2.Παραλαμβάνεται εντός των ημερών η Ambulance ( Ασθενοφόρο) που θα σταθμεύει στο ιατρικό κέντρο του Κορμακίτη για εξυπηρέτηση όλων των Μαρωνίτικων χωριών. Ο Κοινοτάρχης μας ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του θεάρεστου έργου και εκφράζει την ευγνωμοσύνη του κόσμου του χωριού μας προς τον έντιμο Εκπρόσωπο μας Γιαννάκη Μούσα. Σε ευχαριστούμε κύριε εκπρόσωπε. Ο Θεός μα σε προσέχει και συνέχισε την προσφορά σου. Ο Κορμακίτης μας περιμένει και άλλα. Περήφανος και ακλόνητος και αγονάτιστος. ( Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ιστοσελίδας μας το ασθενοφόρα θα παραδοθεί στον Κορμακίτη το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 και ώρα 10:00 π.μ. μετά από Θεία Λειτουργία που θα προσφέρει ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών κος Γιαννάκης Μούσας και η πρεσβεία του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη. Η Θεία Λειτουργία θα γίνει στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη.)

3.Ο Κοινοτάρχης μας εκφράζει την ευαρέσκεια του βλέποντας τον Κορμακίτη να είναι καθημερινά γεμάτος από κόσμο. Συγχαίρει τους ηρωικούς εγκλωβισμένους και τους λεβέντες επανεγκατεσταθέντες και καλεί τον κόσμο να αγγαλιάσει και να υποστηρίξει την προσπάθεια της ηγεσίας μας. Τα καλύτερα θα ακολουθήσουν τόνισε χαρακτηριστικά ( Ένας Κορμακίτης γεμάτος ζωή αλλά χωρίς κόσμο. Εάν κάποιος επισκεφθεί τον Κορμακίτη μια καθημερινή μέρα θα δει εάν είναι γεμάτος από κόσμο και σφύζει από ζωή. 80 ηρωικοί εγκλωβισμένοι οι οποίοι παρά τα τόσα προβλήματα υγείας βρίσκονται εκεί και φυλάνε θερμοπύλες… 150 λεβέντες επανεγκατεσταθέντες αλλά από τους 150 οι 100 δυστυχώς δεν μένουν εκεί… αλλά μόνο κάποιες μέρες… να φροντίσουν να μένουν λίγο περισσότερο για να έχει περισσότερη ζωή ο Κορμακίτης).

4.Το Κοινοτικό μας Συμβούλιο συνεδριάζει αύριο Πέμπτη στα γραφεία της Ένωσης Κοινοτήτων Κερύνειας με κυρίαρχο θέμα τις αιτήσεις για βοήθεια των εγκλωβισμένων μας λόγο δυσκολιών που έχουν στην άσκηση των γεωργοκτηνοτροφικών τους εργασιών.( Αναμένουμε ότι το Κοινοτικό μας Συμβούλιο με σοφία και σκέψη θα δει όλες τις αιτήσεις και θα εγκρίνει αυτά που πρέπει και όχι αυτά που συμφέρουν. Όλοι γνωρίζουν ότι η πλειοψηφία των εγκλωβισμένων είναι υπερήλικες και για αυτούς εργάζονται τα παιδιά τους. Ελπίζουμε οι δηλώσεις να είναι σωστές και όχι να προσθέσουν κάποιοι και παραλίες και θάλλασες.)

5.Ο πρόεδρος της Κοινότητας Κορμακίτη Ηλίας Κατσιολούδης συγχαίρει από καρδιάς εκ μέρους του κόσμου του χωριού μας τον έντιμο Εκπρόσωπο μας στη Βουλή Γιαννάκη Μούσα για την συμπλήρωση με απόλυτη επιτυχία του πρώτου έτους στην ηγεσία των Μαρωνιτών. Διαβεβαιώνουμε τον βουλευτή μας ότι ι συνεργασία μας θα συνεχιστεί αρμονικά και θα είμαστε πάντα δίπλα του συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες στο δίκαιο και δύσκολο αγώνα που δίνει για την ευημερία της Μαρωνίτικης Κοινότητας. ( Ένας χρόνος στο τιμόνι της Μαρωνίτικης Κοινότητας ο Γιαννάκης Μούσας και αρκετά έργα έχουν ανακοινωθεί ότι θα γίνουν στον Κορμακίτη , κάποια έγιναν και κάποια τροχοδρομούνται- Πρώτο έργο ήταν το ιατρικό κέντρο το οποίο σιγά σιγά αναβαθμίζεται, Ο χώρος στάθμευσης, η ηλεκτρική εγκατάσταση και το σχολείο και το γήπεδο στο χωριό , έργα που τροχοδρομούνται στο σύντομο μέλλον- Αυτό που ακόμα δεν έχει τροχοδρομηθεί είναι το άνοιγμα του σχολείο στον Κορμακίτη- Γνωρίζουμε όλοι ότι το παρόν Κοινοτικό Συμβούλιο έχει άρτιες σχέσεις με τον Εκπρόσωπο και βρίσκονται μαζί του στην πρώτη γραμμή και αναμένουμε ότι αυτή η συνεργασία θα έχει θετικά αποτελέσματα για τον Κορμακίτη.)

6.Ο Κοινοτάρχης Κορμακίτη Ηλίας Κατσιολούδης εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες τόσο του ιδίου όσο και του κόσμου του χωριού μας προς τον έντιμο Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Μάριο Δημητριάδη για την συμπαράσταση και την υποστήριξη του στο τιτάνιο αγώνα που δίνει ο Κορμακίτης για επιβίωση και ευημερία. ( Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης , φίλος της κοινότητας των Μαρωνιτών πάντα βρίσκεται δίπλα στην κοινότητα και βοηθά σε θέματα που αφορούν το υπουργείο του. Ο Κορμακίτης έχοντας το λεωφορείο το οποίο έρχεται στις ελεύθερες περιοχές δύο φορές την εβδομάδα , φανταζόμαστε ότι το Υπουργείο καλύπτει τα έξοδα αυτά. Καλό είναι το λεωφορείο , να γίνουν σκέψεις, να κάνει την διαδρομή Κορμακίτη – Λευκωσία- Κορμακίτη καθημερινά , έτσι ώστε να υπάρχει η καθημερινή επικοινωνία με τη Λευκωσία και να δοθεί η ευκαιρία και σε άλλα άτομα να εγκατασταθούν στον Κορμακίτη και να πηγαινοέρχονται στις εργασίες τους στη Λευκωσία , όπως γινόταν και πριν το 1974)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here