Παράδοση παλιάς Εκκλησίας Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας

0
545

Την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 και ώρα 10:30 π.μ. θα γίνει η τελετή παράδοσης της παλιάς εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας. Η παράδοση της εκκλησίας θα γίνει από την Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά προς τον Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Κύπρου. Η τελετή θα ξεκινήσει ώρα 10:30 π.μ. και θα διαρκέσει περίπου μία ώρα.

Η όλη οργάνωση της τελετής θα είναι υπό την ευθύνη της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής και του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών ( UNDP-Cyprus).

H 24 Μαΐου 2017 θεωρείται σημαντική μέρα για τους Μαρινιώτες. Μετά από 43 χρόνια παραδίδεται η Εκκλησία της Αγίας Μαρίνας. Αναμένεται ότι πολλοί Μαρινιώτες αλλά και Μαρωνίτες από τα άλλα Μαρωνίτικα χωριά θα παρευρεθούν στην τελετή αυτή. Τόσο το Κοινοτικό Συμβούλιο της Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας, όσο και η Εκκλησιαστική Επιτροπή αλλά και άλλα οργανωμένα σύνολα του χωριού έχουν βγάλει σχετικές ανακοινώσεις για το σημαντικό αυτό γεγονός.

Να αναφέρουμε ότι έχει εξασφαλιστεί άδεια για πρόσβαση στην Αγία Μαρίνα για την εκδήλωση, που θα γίνει από τη δυτική πλευρά του χωριού (τον «ανεμόμυλο») από τις 10:00 το πρωί. Επίσης θα υπάρχουν και λεωφορεία που θα αναχωρήσουν από το Ledra Palace και θα επιστρέψουν στο ίδιο σημείο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here