Δευτέρα του Πάσχα- Θεία Λειτουργία της Παναγίας στον Κορμακίτη

0
767

Τελέστηκε την Δευτέρα 17 Απριλίου στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη η Θεία Λειτουργία της Παναγίας. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέιφ μαζί με τον εφημέριο του Κορμακίτη Πάτερ Σελίμ Σφέιρ.

Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθηκε ο Εκπρόσωπος της Κοινότητας κ. Γιαννάκης Μούσας μαζί με τη σύζυγο του , ο πρέσβης του Λιβάνου, ο Κοινοτάρχης και ο Αναπληρωτής Κοινοτάρχης Κορμακίτη και δεκάδες πιστών.

Στην καθιερωμένη ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τη νέα χορωδία του Αγίου Γεωργίου που για όλους , τόνισε , είναι ελπίδα για το χωριό και για τους νέους. Τόνισε ότι όλοι πρέπει να ψάλλουμε μέσα από την ψυχή μας . Αναφέρθηκε στο περπάτημα που κάνει ο ίδιος κάθε χρόνο με τους νέους και κάλεσε όλους τους νέους να παρευρεθούν σε αυτό το περπάτημα . Κάλεσε όλους ως κοινότητα να είμαστε ενωμένη για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε η καθιερωμένη λιτανεία του Σταυρού και της εικόνας της Παναγίας , γύρω από το χωριό ψάλλοντας όλοι τους ψαλμούς της Ανάστασης και το Mpşiχo.

Όσοι παρευρέθηκαν στη Θεία Λειτουργία αυτή ένιωσαν πραγματικά το Πάσχα με τους ύμνους που έψαλλαν οι ψάλτες του Κορμακίτη, η χορωδία του Αγίου Γεωργίου, ο Αρχιεπίσκοπος και οι Ιερείς αλλά και ο γαμπρός του Αρχιεπισκόπου. Ήταν για όλους πραγματικά μια αρχιερατική Θεία Λειτουργία που ακολούθησε την παράδοση του Κορμακίτη.

Για να δείτε τη Θεία Λειτουργία μέσα από το Κανάλι του Youtube κάντε κλικ ΕΔΩ

Για να δείτε τις φωτογραφίες κάντε κλικ ΕΔΩ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here