Σχέδια για αναβάθμιση του ηλεκτρικού δικτύου στον Κορμακίτη

0
956

•Προχωρά στην αναβάθμιση του ηλεκτρικού δικτύου του Κορμακίτη
•Προσθήκη νέων μετασχηματιστών και ενίσχυση του υφιστάμενου δικτύου
•Μετακίνηση του πασσάλου-έκτρωμα από την πλατεία του χωριού

Σε συνάντηση που υπήρχε πριν μερικές μέρες παραγόντων του Κορμακίτη με το Τουρκοκύπριο Διευθυντή της « Αρχής Ηλεκτρισμού» πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος του ρεύματος που αντιμετωπίζει ο Κορμακίτης σήμερα.

Αφού επεξηγήθηκε σε έκταση το πρόβλημα της ανεπαρκούς ηλεκτροδότησης του χωρίου, καθώς και το πρόβλημα της μετακίνησης του μετασχηματιστή έκτρωμα στη μέση της πλατείας του χωρίου συμφωνήθηκε η άμεση μετάβαση επιτόπου Μηχανικών με την συνοδεία του ειδικού για τα θέματα αυτά Δρ Μιχάλη Χατζηρουσου.

Συμφωνήθηκε η άμεση ενίσχυση του ηλεκτρικού δικτύου στον Κορμακίτη με μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας ψηλής τάσης από την περιοχή της Κούρκας στις κάτω γειτονιές της Παναγίας και εγκατάσταση νέου μετασχηματιστή 200 KWA κοντά στο σπίτι της κ Νέλλης Χαλλούμη-Γιουσελλή όπως δείχνει και το σχέδιο που επισυνάπτεται.
Θα ενισχυθούν οι γραμμές διακλάδωσης της κάτω γειτονιάς για να τροφοδοτήσουν το μισό χωριό από το νέο μετασχηματιστή.

Το όλο έργο θα ολοκληρωθεί σε ένα μήνα και σίγουρα πριν τις διακοπές του καλοκαιριού
Για την μετατόπιση του πασσάλου έκτρωμα από την πλατεία του χωριού σύντομα θα δοθούν τα κοστολόγια για μετακίνηση του σύμφωνα με την εισήγηση που έκανε ο Μιχάλης και έγινε αποδεκτή από τις Τ/Κ αρχές της « Ηλεκτρικής Μόρφου».

Για την ευημερία του χωριού μας πρέπει όλοι να συμβάλουμε σύμφωνα με τις δυνάμεις μας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here