Monday, May 6, 2024
ΑρχικήΚοινότηταΕκκλησίαΑποπεράτωση Εκκλησίας Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας

Αποπεράτωση Εκκλησίας Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας

Ακόμα ένα Μαρωνίτικο μνημείο του 14ου αιώνα ( η αρχαία εκκλησία του Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας) έχει αναστηλωθεί και συντηρηθεί από τη Δικοινοτική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά.

Από έγκυρες πληροφορίες της ιστοσελίδας μας , έχει αποφασισθεί η παράδοση της από τη Δικοινοτική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά στον Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Κύπρου στις 6 Απριλίου 2017 και ώρα 4:00 μ.μ. Αμέσως μετά την παράδοση ( ώρα περίπου 6:00 μ.μ. ) ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου θα καθαγιάσει την ανακαινισθείσα εκκλησία του Τιμίου Σταυρού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια των εργασιών εντοπίστηκε το αρχαίο βαφτιστήρι ενσωματωμένο στο βόρειο τοίχο της Εκκλησίας. Μετά από οδηγίες του Αρχιεπισκόπου το αρχαίο αυτό βαφτιστήρι θα χρησιμοποιηθεί από την εκκλησία για τις βαπτίσεις. Μέσα στα πλαίσια της όλης ανακαίνισης της εκκλησίας έχει συντηρηθεί από έμπειρο συντηρητή και η μοναδική τοιχογραφία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Η δαπάνη της αναστήλωσης / ανακαίνιση της αρχαίας εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού στοίχισε περίπου 70 000 ευρώ.

Να αναφέρουμε ότι η Δικοινοτική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά έχει μέχρι στιγμής παράδοση την αρχαία εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Καλογραιών και αυτή τη στιγμή εργάζεται στο τρίτο Μαρωνιτικό μνημείο που είναι η αρχαία εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στην Αγία Μαρίνα Σκυλλούρας που είναι του 14 αιώνα.

Στην τελετή παράδοσης και καθαγιασμού της εκκλησίας του τιμίου Σταυρού θα παρευρεθεί η θρησκευτική και πολιτική ηγεσία της κοινότητας και σύσσωμη η Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για Πολιτιστική Κληρονομιά.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments