The religious groups of Cyprus:Intercommunal dialogue as an effective tool for the promotion of peace

0
545

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει στρογγυλή τράπεζα με θέμα “The religious groups of Cyprus:Intercommunal dialogue as an effective tool for the promotion of peace”, την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, στην Αίθουσα B108 (Κτήριο Συμβουλίου – Συγκλήτου, Αναστάσιος Γ. Λεβέντης) στην Πανεπιστημιούπολη, μεταξύ 6:00-8:00.

Η στρογγυλή τράπεζα διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος C.O.N.T.A.C.T (Creating an Online Network, monitoring Team and phone App to Counter hate crime Tactics) που συντονίζει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του τμήματος Ευρωπαϊκών Σπουδών και Σύγχρονων Γλωσσών, Fabienne Baider, και στο οποίο συμμετέχουν εννέα χώρες, εκτός από την Κύπρο: η Δανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Λιθουανία, η Μάλτα, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Στόχος του προγράμματος είναι να διερευνήσει τι ακριβώς θεωρείται και πώς αντιμετωπίζεται το έγκλημα μίσους στα συστήματα δικαιοσύνης των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, να ευαισθητοποιήσει τους φορείς εκείνους που εμπλέκονται στη διαχείριση των εγκλημάτων μίσους (αστυνομία, δημόσιες υπηρεσίες κ.λπ.) και να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα και μια εφαρμογή για τηλέφωνα όπου θα μπορούν να καταγγέλλονται άμεσα τέτοιου είδους εγκλήματα.

Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση για να συζητήσουν το θέμα της συμβολής του διακοινοτικού διαλόγου στην προώθηση της Ειρήνης θα είναι οι εκπρόσωποι της Αρμενικής, Λατινικής και Μαρωνιτικής κοινότητας. Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

Για να κατεβάσετε την αφίσα της εκδήλωσης κάντε κλικ ΕΔΩ

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here