Τιμή στον Νίνο Κουμέττου από τον Εκπρόσωπο για την διαχρονική του προσφορά στην κοινότητα και στην πατρίδα

0
857

Στα πλαίσια ιδιωτικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Μούσας τίμησε τον Κύπριο Μαρωνίτη παράγοντα Νίνο Κουμέττου για την διαχρονική του προσφορά στην κοινότητα και στην Κύπρο.

“Για την καλοσύνη σας, την φιλοξενία, την αγάπη και την στήριξη προς τον κάθε απλό Μαρωνίτη αλλά και για την συνεχή σας προσπάθεια για οργάνωση και ενδυνάμωση της φωνής των Μαρωνιτών και της Κύπρου μας στο Ηνωμένο Βασίλειο για σχεδόν μισό αιώνα, παρακαλώ δεχθείτε, ως ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης, αυτή την τιμητική διάκριση”, ήταν τα λόγια του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών απονέμοντας τον Τίμιο Σταυρό στον Κύπριο Μαρωνίτη παράγοντα.

Ο Νίνος Κουμέττου, έκδηλα συγκινημένος και στη παρουσία της οικογένειάς του, ευχαρίστησε τον Εκπρόσωπο για την ευγενική του χειρονομία δηλώνοντας πως ο ίδιος δεν αισθάνεται πως έκανε τόσα πολλά για να δικαιούται μιας τέτοιας τιμής. “Σας ευχαριστώ κύριε Εκπρόσωπε και στο πρόσωπο σας ευχαριστώ όλη την κοινότητα. Σας διαβεβαιώνω πως θα συνεχίσω να βρίσκομαι στο πλευρό των Μαρωνιτών και στο πλευρό της Κύπρου μας γιατί αυτό θεωρώ πως είναι το χρέος κάθε ενός από εμάς που μπορεί να βοηθήσει”, κατέληξε ο Νίνος Κουμέττου.

Να σημειωθεί πως ο κ. Κουμέττου ζει στο Λονδίνο απο το 1972 και έκτοτε βρίσκεται στην πρώτη γραμμή προσφέροντας από διάφορα πόστα στην πρόοδο και την ευημερία τόσο της Μαρωνιτικής παροικίας όσο και της ευρύτερης Κυπριακής η οποία αριθμεί τριακόσιες περίπου χιλιάδες μέλη. Σήμερα, πέραν από ηγετικό στέλεχος στην Επιτροπή του Συνδέσμου Αποδήμων Μαρωνιτών, ο Νίνος Κουμέττου είναι Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας του Ηνωμένου Βασιλείου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here