Saturday, April 20, 2024
ΑρχικήΚοινότηταΟ Κυνηγετικός Σύλλογος Κορμακίτη “ Η Λαότρυπα “ στο Μαραθώνιο της...

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κορμακίτη “ Η Λαότρυπα “ στο Μαραθώνιο της Αθήνας στις 13 Νοεμβρίου 2016..!!!

photo-1 Παρούσα “ Η Λαότρυπα “ στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς στη Αθήνα με τον Τάσο Λαζάρου από την Αλάμπρα να κυματίζει την σημαία του συλλόγου κατά την διάρκεια της διαδρομής, Μαραθώνα – Αθήνα (42,195 μέτρα) και κατά τον τερματισμό στο ιστορικό Καλλιμάρμαρο.

Ο Τάσος Λαζάρου όταν αποδέχτηκε την πρόταση του φίλου προέδρου του συλλόγου, ανάφερε τα εξής για τον Κορμακίτη και τους φίλους Μαρωνίτες:

photo-3Κορμακίτη…Μαρωνιά. Από κάποιες συγκυρίες γνώρισα πολύ καλά το χωριό και τους κατοίκους του. Το χωριό ένα από τα πιο όμορφα της Κύπρου. Δάσος και θάλασσα. Οι κάτοικοι απλοί, πάντα χαρούμενοι, ανοιχτόκαρδοι και φιλόξενοι. Η πρώτη μου επαφή το 1968, στρατιώτης τότε στην Μύρτου, στον Άγιο Παντελεήμονα. Είχα την τύχη να έχω συστρατιώτη μου τον Ηλία Παχίτα, κατά τους Κορματζικιανούς, Ηλίκκα, υιός του Τζιαννίκου του Ατταί. Μετά και οι πρώτες μου επισκέψεις και γνωριμίες στο χωριό.

Στη συνέχεια λόγω επαγγέλματος (πυροσβέστης) γνώρισα όλους τους Μαρωνίτες. Επίσης από το ποδόσφαιρο που έπαιξα στον Ολυμπιακό γνώρισα τον Χατζήκωνσταντη, Κάτσιη, Χατζηχάννα και Τώνη.

Πριν από 20 – 25 χρόνια γνώρισα τον Κόκο τον Σκούλλο. Με πολλές δραστηριότητες. Εγώ τον ήξερα για ψαροτουφεκκά και στην πορεία μας βγήκε και κυνηγός και όχι μόνο…!! Και πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου του χωριού.

photo-4Γνώριζε για μένα ότι είμαι δρομέας και ότι τα τελευταία χρόνια συμμετέχω στον Μαραθώνιο της Αθήνας. Στη πρόταση του να τρέξω στο Μαραθώνιο του 2016 με τα χρώματα και την σημαία του συλλόγου, αφού γνώριζε την εκτίμηση μου προς τους Μαρωνίτες και ιδιαίτερα στο Κορμακίτη, η απάντηση μου ήταν άμεση.

Και έτσι η σημαία με το έμβλημα της “ Λαότρυπας “ έκανε την διαδρομή Μαραθώνα Αθήνας, 42,195 μέτρα και τερμάτισε πανηγυρικά στο Καλλιμάρμαρο στις 13 Νοεμβρίου 2016.

Κόκος Σκούλλος,
Πρόεδρος Κ.Σ.Κ. “ Η Λαότρυπα “
23/12/2016

 

photo-7

photo-6

 

 

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments