Friday, March 29, 2024
ΑρχικήΚοινότηταΕκπρόσωποςΣτην Κύπρο ο Υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού

Στην Κύπρο ο Υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει τις πρώτες δύο μέρες του Νοέμβρη ο Υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού Αρχιεπίσκοπος Πωλ Γκάλαχερ (Secretary for Relations with the States).

Ο Αρχιεπίσκοπος Γκάλαχερ, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Πάπα Φραγκίσκου, θα βρίσκεται στην Κύπρο ως προσκεκλημένος της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα έχει συναντήσεις με την πολιτική και θρησκευτική ηγεσία του τόπου.

Ο ανώτατος αξιωματούχος της Αγίας Έδρας θα έχει, στα πλαίσια της επίσκεψής του, την ευκαιρία να συναντήσει τους Μαρωνίτες της Κύπρου που αποτελούν την μεγαλύτερη και ιστορικότερη Καθολική κοινότητα του τόπου. Η συνάντηση έχει ορισθεί για την Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου από τις 6.00 μ.μ. έως τις 10.00 μ.μ., και θα αρχίσει με υποδοχή και τελετή πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Χαρίτων στην Πύλη Πάφου και θα ολοκληρωθεί με δείπνο προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Πωλ Γκάλαχερ, το οποίο διοργανώνουν από κοινού ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου Γιούσεφ Σουέηφ και ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Μούσας.

Να σημειωθεί ότι Αρχιεπίσκοπος και Εκπρόσωπος είχαν μόλις πρόσφατα στο Βατικανό συνάντηση τόσο με τον Αρχιεπίσκοπο Γκάλαχερ όσο και με άλλους ανώτατους αξιωματούχους της Καθολικής Εκκλησίας.

Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Αγίας Έδρας στην Κύπρο πραγματοποιείται, όπως όλοι γνωρίζουμε, σε μια κρίσιμη για το κυπριακό φάση και το γεγονός αυτό της προσδίδει αναμφίβολα ιδιαίτερη και βαρύνουσα σημασία.

Στη φωτογραφία, ο Αρχιεπίσκοπος Γκάλαχερ με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιτεν, στο γραφείο του στο Βατικανό.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments