3D Laser Scanning του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου Κορμακίτη

0
988

img_166811 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

Ο Μεγάλος Ενοριακός Ναός Αγίου Γεωργίου

Με φωτογραμμομετρία (laser mapping) ολόκληρου του εσωτερικού χώρου, της εξωτερικής επιφάνειας όλων των τοίχων καθώς και όλων των χώρων που περιβάλλουν τον ιερό ναό άρχισε χθες 10 Οκτωβρίου 2016 λεπτομερής μελέτη για την εκπόνηση των τελικών σχεδίων ανακαίνισης του.

Αντίγραφα των σχεδίων αυτών θα τοποθετηθούν τόσο μέσα στον ναό όσο και στην αίθουσα της εκκλησίας (Σωματείο) για ενημέρωση των πιστών. Θα γίνει επίσης ανοιχτή συγκέντρωση για παρουσίαση από τους αρχιτέκτονες/μηχανικούς και συζητήση/ διευκρινίσεις/απαντήσεις.

Ο τεχνικός προγραμματισμός για την εκτέλεση των εργασιών βασίζεται πάνω στις οικονομικές μας δυνατότητες. Μετά την οροφή τώρα είναι η σειρά όλων των εργασιών στο εσωτερικό του ιερού ναού. Πιθανότητα να αρχίσουμε στις 24 Απριλίου 2017 και να τελειώσουμε στις 20 Δεκεμβρίου 2017. Θα δούμε.

Έχουμε στον ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα Κύπρου €175 χιλιάδες. Μας έχουν υποσχεθεί €50 χιλιάδες από την Κυβέρνηση, ο νόμιμος έρανος μεταξύ των συγχωριανών μας συνεχίζεται και η στήριξη του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου μας δεδομένη και αποτελεσματική.

Ελπίζουμε ότι εντός του 2017 θα γίνει και η συντήρηση της επιφάνειας όλων των εξωτερικών τοίχων. Θα το γνωρίζουμε μόλις έχουμε ξεκάθαρη εικόνα του κόστους των εργασιών στο εσωτερικό του ιερού ναού. Θα γνωρίζουμε που στεκόμαστε οικονομικά.

Όλες οι εξωτερικές εργασίες στους χώρους που περιβάλλουν τον ιερό ναό θα γίνουν το 2018. Όλα αυτά με την βοήθεια του Προστάτη μας Αγίου Γεωργίου και την συνεργασία όλων των Κορματζιδκιανών. Όλοι αγαπούμε τον Κορμακίτη. Τώρα όμως ο Κορμακίτης μας χρειάζεται όλους. Είναι η ώρα τα λόγια να μετατραπούν σε πράξη.

Από την Εκκλησιαστική Επιτροπή Κορμακίτη

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here