Θέατρο Μασκαρίνι – Παράσταση « Ο Μάγος του ΟΖ»

0
2154

maskarini-2Το Θέατρο Μασκαρίνι αυτό το καιρό παρουσιάζει τη διασκευή του παραμυθιού « Ο Μάγος του ΟΖ». Στο θέατρο Μασκαρίνι βρίσκεται και ο δικός μας Μάρκος- Ιούλιος Δρουσιότης ο οποίος κατάγεται από τον Κορμακίτη.

Από το 2012 το Θέατρο Μασκαρίνι ασχολείται με το παιδικό θέατρο με παραστάσεις σε όλη την Κύπρο σε θέατρα και σχολεία. Το Θέατρο Μασκαρίνι ετοιμάζει σύντομα και κύρια σκηνή για ενήλικες.

Οι παραγωγές που παρουσιάστηκαν με μεγάλη επιτυχία:
«Χάνσελ και Γκρέτελ»-Σκηνοθεσία: Νίκος Νικολαΐδης2012
«Πινόκιο»-Σκηνοθεσία: Χρίστος Νικολάου-2012-2013
«Τα Καινούρια Ρούχα του Βασιλιά»-Σκηνοθεσία: Νίκος Νικολαΐδης-2013-2014
«Αλαντίν»-Σκηνοθεσία: Πέτρος Κονόμου-2014-2015
«Το Δώρο της Παπλωματούς»-Σκηνοθεσία: Πέτρος Κονόμου-2015-2016

maskarini-3Για την φετινή περίοδο, το Θέατρο Μασκαρίνι θα παρουσιάσει μια διασκευή του αγαπημένου παραμυθιού, του Frank Baum, « Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ».
Τη διασκευή και σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ο Πέτρος Κονόμου. Την αυθεντική μουσική έγραψε ο Στυλιανός Γερασίμου ενώ την κίνηση και τις χορογραφίες έχει αναλάβει η Αντιγόνη Τασουρή. Την κατασκευή των κοστουμιών ανέλαβε η Μιρέλα Χατζηχριστοδούλου και την κατασκευή του σκηνικού ο Δημήτρη Δημητρίου. Στην παράσταση λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί: Πέτρος Κονόμου, Χριστίνα Κωνσταντίνου, Μάρκος Ιούλιος Δρουσιώτης, Θέμις Ππόλου και Δήμος Χριστοδούλου. Η πρεμιέρα του έργου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο στη Λευκωσία στις 10:30 π.μ.

Λίγα λόγια για το έργο:
Ένας δυνατός κυκλώνας μεταφέρει την Ντόροθυ και το σπίτι της στη μαγική χώρα του ΟΖ. Ακολουθεί το δρόμο με τα κίτρινα τούβλα με σκοπό να φτάσει στην Σμαραγδένια πολιτεία, για να συναντήσει το πανίσχυρο μάγο του ΟΖ, που είναι ο μόνος που μπορεί να τη βοηθήσει να γυρίσει στο σπίτι της. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της, η Ντόροθυ γνωρίζεται με το Αχυρένιο, τον Ντενεκεδένιο και το Λιοντάρι. Ο Αχυρένιος επιθυμεί να αποκτήσει μυαλό, ο Ντενεκεδένιος λαχταρά να αποκτήσει καρδιά ενώ το Δειλό Λιοντάρι θέλει να αποκτήσει τι άλλο; θάρρος. Θα καταφέρει άραγε ο Μάγος του ΟΖ, να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες τους; Ενα έργο που εξυμνεί την ομαδικότητα, την αγάπη, την αλληλεγγύη και τη δύναμη που μπορούν να έχουν οι άνθρωποι όταν δρουν συλλογικά.

Παραστάσεις:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ:Κάθε Κυριακή πρωί στις 10:30 πμ από 25 Σεπτεμβρίου μέχρι 11 Δεκεμβρίου στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο

ΛΕΜΕΣΟΣ:Σάββατο 1 Οκτωβρίου στις 3:00 μμ και Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 3:00 μμ και στις 5:30 μμ στο Θέατρο Πάνω Πολεμιδιών

ΠΑΦΟ:Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 3:00 μμ και στις 5:30 μμ στο Λύκειο Κύκκου

ΛΑΡΝΑΚΑ:Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 3:00 μμ και στις 5:30 μμ στο Κινηματοθέατρο «Καλλιθέα»

Η παράσταση μπορεί να μεταφερθεί στο χώρο του σχολείου σας, εάν και εφόσον, υπάρχει η κατάλληλη υποδομή και οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Για πληροφορίες και κρατήσεις, στα τηλέφωνα 22270420, 99485083 και για τις σχολικές παραστάσεις στο 99528174.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here