Η Κυπριακή Μαρωνίτικη Αραβική στην εκδήλωση « Γλώσσες – Εφόδιο Ζωής»

0
2081

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Γλωσσολογική Εταιρεία Κύπρου διοργάνωσαν την εκδήλωση Γλώσσες – Εφόδιο Ζωής, τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Κύπρου (Πανεπιστημιούπολη) μεταξύ 8:30-14:00.

Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν περίπου 1000 μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων από όλη την Κύπρο καθώς και φοιτητές και αρκετός κόσμος που ήθελε να γνωρίσει τις διάφορες γλώσσες.

Στο πρόγραμμα, για πρώτη φορά, συμπεριλήφθηκε και η διδασκαλία της Κυπριακής Μαρωνίτικης Αραβικής με τριαντάλεπτα μαθήματα ελεύθερης πρόσβασης (language tasters) για μικρούς και μεγάλους.

Τα τμήματα της Κυπριακής Μαρωνίτικης Αραβικής παρακολούθησαν πέραν των 300 παιδιών. Στα παιδιά παρουσιάστηκε το αλφάβητο της Κ.Μ.Α και στη συνέχεια μέσα από διάφορα εκπαιδευτικά παιχνίδια γνώρισαν διάφορες λέξεις και αριθμούς στην ΚΜΑ. Τα μαθήματα δίδαξε στα παιδιά ο εκπαιδευτικός Ηλίας Ζωνιάς.

Η εναρκτήρια τελετή έγινε από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού στις 10:30 π.μ. και την παρακολούθησαν δεκάδες παιδιά μεταξύ και αυτών και παιδιά από το Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Μάρωνα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here