Τελείωσε η δεύτερη φάση της παλιάς εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη

0
854

20160915_111212•Παραδόθηκε για δεύτερη φορά η παλαιά εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

•Συνεχίζονται τα έργα στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στην Καρπάσια- τέλος Δεκεμβρίου θα παραδοθεί η εκκλησία

•Ξεκίνησαν οι εργασίες στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στην Αγία Μαρίνα Σκυλλούρας

•Ξεκινά σύντομα η επιδιόρθωση του Καμπαναριού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Ασώματο.

Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 παραδόθηκε η παλιά εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη μετά την αποπεράτωση και της δεύτερης φάσης επιδιόρθωσης της εκκλησίας.

20160915_110921Στη δεύτερη φάση της επιδιόρθωσης της εκκλησίας περιλαμβάνονταν η αφαίρεση των σοβάδων εσωτερικά μέχρι το ύψος 1:20 και συντήρηση της πέτρας, έτσι ώστε να περιοριστεί το πρόβλημα της υγρασίας και επίσης μπογιατίστηκε ξανά η εκκλησία τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Στην παράδοση της εκκλησίας παρευρέθηκε ο εργολάβος, εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών Κύπρου ο Πάτερ Joseph Tartak, εκ μέρους της εκκλησιαστικής επιτροπής Κορμακίτη ο Ιωάννης Τσουτσούκης, εκ μέρους της Τεχνικής επιτροπής για την Πολιτιστική κληρονομιά ο Δρ. Ιωάννης Καρής και εκ μέρους της UNDP ο υπεύθυνος μηχανικός Ali Caglar.

Να αναφέρουμε ότι με την αποπεράτωση της πρώτης φάσης ξεκίνησαν οι εμφανίσεις των υγρασιών εσωτερικά της εκκλησίας και έτσι οδηγήθηκαν οι μηχανικοί στην απόφαση να αφαιρέσουν εσωτερικά τους σοβάδες. Ευτυχώς βλέποντας αυτό το λάθος εφάρμοσαν την αφαίρεση των σοβάδων εσωτερικά και εξωτερικά στην Καρπάσια.

20160915_111423Η Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά συνεχίζει το έργο της και σε άλλες Μαρωνίτικες Εκκλησίες. Η εκκλησία του Τιμίου Σταυρού υπολογίζεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου. Η τεχνική Επιτροπή ενέκρινε ακόμα 10 000 ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου, λεφτά οποία δόθηκαν από την Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου στην Κυπριακή Δημοκρατία για επιδιόρθωση εκκλησιών και στη συνέχεια δόθηκαν στην Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά.

Οι εργασίες στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας έχουν ξεκινήσει και αναμένονται ότι μέχρι το καλοκαίρι θα παραδοθεί, ενώ σύντομα ξεκινά και η επιδιόρθωση του καμπαναριού στον Ασώματο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here