Friday, May 10, 2024
ΑρχικήΚορμακίτηςΕιδήσειςΜοναχική πορεία προς τη Θάλασσα…

Μοναχική πορεία προς τη Θάλασσα…

Στις βραδινές και στις απογευματινές περιπλανήσεις στην παραλία του Λιθράτη νομίζεις ότι βρίσκεσαι πραγματικά σε άλλη χώρα , σε άλλους τόπους. Η φύση έχει τους δικούς τις κανόνες τους οποίους πολλές φορές επεμβαίνει ο άνθρωπος για να προλάβει την εξαφάνιση κάποιων ειδών του ζωικού και του φυτικού βασιλείου που ο ίδιος έχει καταστρέψει.

Το ίδιο συμβαίνει και στη δυτική παραλία του Κορμακίτη , Λιθράτης , Πιριλόπετρες, Τζιόνια και Αρκόσσοιροι . Σε αυτούς τους χώρους φέτος έχουν βγει πέραν από 200 χελώνες , πράσινες και Καρέτα- Καρέτα. Ομάδες από πανεπιστήμια έχουν προφυλάξει τις φωλιές αυτές τοποθετώντας από πάνω τέλια για να μην φάνε τα αυγά τους οι αλεπούδες και οι κάβουρες.

Το τι γίνεται τα βράδια στις αμμουδιές αυτές φαίνονται την επομένη από τις πατημασιές των αλεπούδων και των καβουριών… Τα μικρά χελωνάκια βγαίνουν όλα μαζί και κατευθύνονται στη θάλασσα ομαδικά και αν προλάβουν να μπουν στη θάλασσα θα γλιτώσουν.

Μέσα από το βίντεο φαίνεται η προσπάθεια μιας μικρής χελώνας να πάει στη θάλασσα. Δύσκολο το εγχείρημα της αλλά με τη βοήθεια μας τα κατάφερε. Να αναφέρουμε ότι στη συγκεκριμένη φωλιά οι κάβουρες είχαν σκοτώσει ένα χελωνάκι.

 

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments