Tuesday, April 23, 2024
ΑρχικήΆρθραO Κορμακίτης και τα μάτια μας!

O Κορμακίτης και τα μάτια μας!

Μερικά πράγματα τα παίρνουμε ως δεδομένα.Σε κανονικές καταστάσεις θα μπορούσαμε να πούμε πως το χωριό μας, το πατρικό σπίτι μας, η Εκκλησία που παντρεύτηκαν οι γονείς μας και οι γονείς τους πριν από αυτούς, και που μας βάφτισαν, η γη των προγόνων μας που την πότισαν με τον ιδρώτα τους σε κάθε ίντσα της, θα έπρεπε να ήταν μερικά από εκείνα τα πράγματα που θα μπορούσαμε να είχαμε ως δεδομένα.

Και όμως, δεν είναι καθόλου δεδομένα.Αυτό πρέπει να το αντιληφθούμε πολύ καλά.Και πρέπει να είναι γνώμονας των αποφάσεων μας που σχετίζονται με το χωριό μας.Συμβαίνει αυτό;

Προσωπικά δεν το βλέπω να συμβαίνει στο βαθμό που θα έπρεπε.Αντίθετα, βλέπουμε τόσες φορές να χρησιμοποιείται το χωριό για εξυπηρέτηση άλλων στόχων, συνήθως στενών συμφερόντων, μικροοικονομικών κερδών, μικροπολιτικής ανέλιξης, προσωπικής προβολής.

Και αυτό γίνεται εις βάρος του υποτιθέμενου αγώνα για επιστροφή στο χωριό, για την διατήρηση των δικαιωμάτων μας ως οι νόμιμοι κάτοικοι, ως οι νόμιμοι ιδιοκτήτες.

Αυτό θα πρέπει να το αλλάξουμε.Ελπίζουμε να αντιληφθούμε όλοι μας τη μεγάλη σημασία να συνεχιστεί σωστά, και να ενδυναμωθεί ακόμη, η προσπάθεια για διάσωση του χωριού.

Οι αρχικοί ηρωικοί εγκλωβισμένοι, που άρχισαν τον αγώνα με την προσωπική θυσία τους, έχουν σχεδόν όλοι φύγει, ή βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία.Η ευγνωμοσύνη μας προς αυτούς είναι δεδομένη.Τώρα η σκυτάλη παραδόθηκε σε μας.Τώρα η αγώνας θα πρέπει να συνεχιστεί από εμάς, τα παιδιά των εγκλωβισμένων.

Το επίπεδο μόρφωσης των καταγόμενων από τον Κορμακίτη είναι αρκετά ψηλό.Οι άνθρωποι του Κορμακίτη έχουν ανοίξει τους ορίζοντες τους και βρίσκονται σε θέσεις με επιρροή, με διασυνδέσεις και ικανότητες.

Μπορούν, αν το αντιληφθούν καλά, να συνεχίσουν τον αγώνα και ακόμη να τον ενδυναμώσουν.

Έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας και έχουμε τις βάσεις που έβαλαν οι εγκλωβισμένοι μας αλλά και αυτοί που εργάστηκαν σκληρά πριν από εμάς.

Ας μην χρησιμοποιούμε τον Κορμακίτη ως πεδίο μάχης για τις προσωπικές μας φιλοδοξίες και μικροσυμφέροντα.

Το κοινό συμφέρον όλων μας είναι να συνεργαστούμε μονιασμένα και να προσφέρουμε όλοι όπως και ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε στον αγώνα για τη σωτηρία του χωριού μας.

Έχουμε όλοι μια πολύ μεγάλη ευθύνη έναντι των προγόνων μας, αλλά και των παιδιών μας, να αγωνιστούμε σωστά για να σώσουμε τον Κορμακίτη μας.

Πρώτα από όλους μας η πολιτική και η θρησκευτική ηγεσία μας, θα πρέπει να συντονίσει τον αγώνα με τη σοβαρότητα που του αρμόζει, χρησιμοποιώντας όλα το δυνατά μέσα.

Και όλα το οργανωμένα σύνολα μας, σωματεία, οργανώσεις, κινήσεις, θα πρέπει να συνεργαστούν με την ηγεσία μας και μεταξύ τους, για τον κοινό στόχο.

Όλοι οι καταγόμενοι από τον Κορμακίτη, αν θέλουμε να σώσουμε το δικό μας χωριό, οφείλουμε να βοηθήσουμε ο κάθε ένας όπως μπορεί, σε αυτό τον αγώνα.

Και υπάρχουν τρόποι για όλους μας να βοηθήσουμε. Ακόμη και τίποτα να μην κάνουμε, τουλάχιστο να συμπαραστεκόμαστε σε αυτούς που αγωνίζονται.

Να επιλέγουμε και να ψηφίζουμε σε σημαντικές θέσεις ανθρώπους που αποδεδειγμένα έχουν και ικανότητες αλλά και αγάπη και διάθεση να αγωνιστούν για το χωριό μας πάνω από προσωπικά στενά συμφέροντα.

Όλοι οι Μαρωνίτες της Κύπρου, ανεξάρτητα από το χωριό καταγωγής τους, έχουν συμφέρον στο να διασωθεί ο Κορμακίτης. Αυτό ενδυναμώνει τις πιθανότητες σωτηρίας και του δικού τους χωριού.

Όλοι οι Κύπριοι έχουν συμφέρον στη διάσωση του Κορμακίτη, Αποτελεί ένα τόπο που συναναστρέφονται τώρα όλοι οι Κύπριοι και αποκτούν εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο. Προσδίδει ελπίδες στην τελική λύση του μεγάλου προβλήματος της Πατρίδας μας.

Οι καιροί είναι κρίσιμοι.Η σωτηρία του Κορμακίτη δυστυχώς δεν είναι καθόλου δεδομένη.Με ή χωρίς λύση του Κυπριακού, ο Κορμακίτης πρέπει να σωθεί και να συνεχίσει να ανήκει στους δικαιούχους κατοίκους του.Όσο αυτό εξαρτάται από εμάς, ας το κάνουμε.

Αξίζει τον κόπο να κάνουμε και κάποιες προσωπικές θυσίες για αυτό τον αγώνα.

Ο Κορμακίτης και τα μάτια μας!

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments