Monday, May 20, 2024
ΑρχικήΚοινότηταΕκκλησίαΕκκλησία Καρπάσιας – Τελική φάση- Φεύγει η σακρίστια …

Εκκλησία Καρπάσιας – Τελική φάση- Φεύγει η σακρίστια …

20160801_124427Σε ευρεία συγκέντρωση , με τους παράγοντες που έχουν σχέση με την επιδιόρθωση της εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας, που έγινε την Δευτέρα 1 Αυγούστου , στην Καρπάσια , πάρθηκαν αποφάσεις για την ολοκλήρωση και την παράδοση της εκκλησίας εντός των χρονικών πλαισίων .

Στην συγκέντρωση εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου ήταν ο Πάτερ Joseph Τάρτακ, εκ μέρους της επιτροπής της Καρπάσιας ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Γιάννος Αλετράρης, εκ μέρους της Τεχνικής επιτροπής για την πολιτιστική κληρονομιά ο Δρ. Ιωάννης Καρής, ο εργολάβος του έργου Εράι και από τα Ηνωμένα Έθνη δύο πολιτικοί μηχανικοί και αρχιτέκτονες.

Κατά την συνάντηση αποφασίστηκαν τα πιο κάτω :

1.Η αλλαγή του πατώματος και η τοποθέτηση του κυπριακού μαρμάρου, του γυψομάρμαρου, όπως στην παλιά εκκλησία του Κορμακίτη. Να επιστήσουμε την προσοχή στην επιτροπή της Καρπάσιας για το γυψομάρμαρο και την επιλογή…

2.Θα γίνει μελέτη και τοποθέτηση νέας ηλεκτρικής εγκατάστασης της εκκλησίας με φωτισμούς σε όλους τους χώρους, διαδίκτυο, σύστημα συναγερμού και σύστημα ήχου εντός και εκτός εκκλησίας.

3.Αποφασίστηκε όπως οι εικόνες και οι Σταυροί μπουν μέσα στην εκκλησία σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους , με ειδικούς φωτισμούς και για να μπορεί ο κόσμος να τους βλέπει .

4.Επιδιόρθωση του εξωτερικού τοίχου της εκκλησίας και εμφάνιση της πέτρας.

5.Όσο αφορά την σακρίστια, όπως αναφερθήκαμε σε προηγούμενο μας άρθρο, συζητήθηκε και αποφασίστηκε όπως μεταφερθούν οι διάφορες εισηγήσεις στον αρχιεπίσκοπο ο οποίος θα αποφασίσει. Όλοι συμφώνησαν ότι η σακρίστια πρέπει να φύγει για να μείνει το μνημείο- εκκλησία όπως ήταν αρχικά.

6.Επίσης αποφασίστηκε ότι η Αγία Τράπεζα θα αλλάξει και θα γίνει όπως του Αγίου Αντωνίου στην Κυθρέα και της Παλιάς Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου. Εδώ να αναφέρουμε ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί στο ύψος της Αγίας Τράπεζας.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments