Wednesday, May 8, 2024
ΑρχικήΚοινότηταΙστορική μέρα σήμερα , Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, για το Μαρωνίτικο χωριό...

Ιστορική μέρα σήμερα , Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, για το Μαρωνίτικο χωριό Αγία Μαρίνα Σκυλλούρας

13552616_995566397208544_1374047584_n (1)Σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, στις 4:00 μ.μ. σε μια σεμνή τελετή στα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών του προγράμματος ανάπτυξης, UNDP , στη Λευκωσία, υπεγράφη το συμβόλαιο για την αναστήλωση και συντήρηση της αρχαίας Μαρωνίτικης Εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας , στην Αγία Μαρίνα Σκυλλούρας.

Το όλο έργο θα στοιχίσει περίπου 140 000 ευρώ. Είναι έργο που υιοθέτησε η Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά και χρηματοδοτήθηκε από τον προϋπολογισμό της Τεχνικής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από έγκυρες πληροφορίες που κατέχουμε , την εισήγηση για αναστήλωση της αρχαίας Εκκλησίας, που κτίστηκε τον 14ον αιώνα, έγινε από τον Κύριον Ιωάννη Καρή , μέλος της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά.

Στην τελετή υπογραφής του συμβολαίου μεταξύ του UNDP και του εργολάβου του έργου όπου κατακυρώθηκε η προσφορά, παρέστησαν μεταξύ άλλων οι κ.κ. Ali Tuncay και Ιωάννης Καρής , εκ μέρους της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, ο κύριος Νίνος Ιωσηφίδης, εκ μέρους της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας και ο κοινοτάρχης της Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας κύριος Παρτελλής Χατζηφεσσάς.

Οι εργασίες θα αρχίσουν άμεσα.

Εργολάβος του έργου είναι ο Eray, ο ίδιος εργολάβος που έχει κάνει την επιδιόρθωση της παλιάς εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη και τώρα την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στην Καρπάσια.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments