Monday, May 20, 2024
ΑρχικήΆρθραΗ πυρκαγιά στην κοιλάδα της Σολέας και οι τεράστιες καταστροφές της

Η πυρκαγιά στην κοιλάδα της Σολέας και οι τεράστιες καταστροφές της

ΑπIMG-20160622-WA0011ό την Κυριακή το Μεσημέρι που ξέσπασε η πυρκαγιά στην περιοχή της Ευρύχου, μέχρι την Τετάρτη το απόγευμα , όπου πλέον περιόρισαν την φωτιά, τεράστιες ήταν οι ζημιές, έχασαν δύο δασοπυροσβεύτες την ζωή τους και δεκάδες εκατοντάδες εκτάρια δάσους, εξαφανίστηκε στην κοιλάδα της Σολέας. Κινδύνεψαν σπίτια και άνθρωποι.

Δεκάδες, εκατοντάδες ήταν οι εθελοντές που έτρεξαν να βοηθήσουν στην έκκληση για βοήθεια. Μερικοί από αυτούς ήταν και Μαρωνίτες οι οποίοι πήγαν εκεί χωρίς να γνωρίζουν κανένα για να βοηθήσουν γιατί η Κύπρος είναι κοινή πατρίδα όλων μας. Άλλοι Μαρωνίτες ήταν εκεί και πήραν νερά και τρόφιμα προς τους πυροσβέστες και τους εθελοντές . Ο καθένας με τον τρόπο του βοήθησε όπως μπορούσε.

Ως ιστοσελίδα δεν θα ασχοληθούμε με το ποιος φταίει ή όλα αυτά που ακούμε στις ειδήσεις. Προσωπικά έχουμε ακούσει από κατοίκους της περιοχής της Σολέας και από δασοπυροσβέστες και από εθελοντές για την κατάσταση που επικρατούσε όλες αυτές τις μέρες στο χώρο των πυρκαγιών.

Εμείς ως ιστοσελίδα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε αυτά τα άτομα της κοινότητας μας οι οποίοι με το κάλεσμα πήγαν εκεί για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς ή με την μεταφορά τροφίμων και νερών και άφησαν την άνεση της πόλης.

Συγκινητικό ήταν για ένα από τους εθελοντές όταν κατά την διάρκεια της ξεκούρασης τους έδωσαν σάντουιτς και νερό, και ανοίγοντας το σάντουιτς βρήκε μέσα χειρόγραφο σημείωμα το οποίο έγραφε « ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ, Η ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ».

IMG-20160622-WA0012Ευτυχώς που έστω και στις δύσκολες στιγμές ως πατρίδα είμαστε ενωμένοι.

Θα θέλαμε επίσης να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις δύο οικογένειές των δασοπυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους σε ώρα καθήκοντος, του Μάριου Δημοσθένους και του Αντρέα Σοφοκλέους τον οποίο θυμόμαστε και ως αντίπαλο ποδοσφαιριστή στις διάφορες αγροτικές ομάδες της ΕΠΟΠΛ . Αιωνία τους η μνήμη.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments