Αποκλειστικό – Την ημέρα του Αποστόλου Βαρνάβα οι Βούρνες επέστρεψαν στον τόπο τους!

0
922

kormakitis 12-6-2016_009111 Ιουνίου, ημέρα εορτής του Αποστόλου Βαρνάβα, οι βούρνες των Αποστόλων επέστρεψαν στον τόπο τους, από εκεί που τις είχαν κλέψει.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της ιστοσελίδας μας με αρκετά άτομα από τον Κορμακίτη έγινε κατορθωτή η επιστροφή των Βούρνων των Αποστόλων στην αρχική τους θέση, εκεί όπου ήταν για αιώνες.

Ευχαριστούμε θερμά όλα αυτά τα άτομα και τις «Αρχές» που μερίμνησαν για την επιστροφή τους στον χώρο τους. ( δεν αναφέρουμε τα άτομα αυτά για ευνόητους λόγους)

Αποδείχτηκε περίτρανα ότι η ιστορία μας, η παράδοση μας και η κληρονομία μας όταν θέλουμε τα προστατεύουμε από τους πάντες. Πρέπει να κρατήσουμε για τις επόμενες γενεές όλο αυτό τον πλούτο γιατί ανήκει σε όλους.

Διαβάζοντας το συναξάρι στις 11 Ιουνίου ο Απόστολος Βαρνάβας έκανε το θαύμα του και πήρε τις βούρνες στον τόπο τους, εκεί που ήπιε νερό εκείνος και ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Μάρκος καθώς επίσης και ο Απόστολος Παύλος.

IMG-20160612-WA0014 1«Μαζί με τον Παύλο και τον Μάρκο ο Βαρνάβας άρχισε τις περιοδείες με στόχο να διαδώσουν το Χριστιανισμό και σε άλλους ανθρώπους. Ως πρώτο τόπο για την περιοδεία τους διάλεξαν την Κύπρο, επειδή ο Βαρνάβας καταγόταν από τη Σαλαμίνα της Κύπρου. Υπήρχαν πολλοί Ιουδαίοι και λίγοι Χριστιανοί στο νησί, προπάντων επειδή το νησί βρισκόταν κοντά στην Αντιόχεια.
Κήρυξαν στη Σαλαμίνα … Στην Πάφο συγκρούστηκαν με το μάγο Ελύμα, τον οποίον ο Παύλος τύφλωσε με τη δύναμη του Αγίου πνεύματος… Φεύγοντας από την Πάφο, πέρασαν από το Κακολιμιόνι του Κορμακίτη, κατέβηκαν και ήπιαν νερό στη βρύση «Βούρνες των αποστόλων». Εκεί στο Μερίτζιην το καραβάκι του Παύλου τσακίστηκε από την τρικυμία. Οι χωρικοί που βρίσκονταν εκεί κοντά έτρεξαν και περιέθαλψαν τους ναυαγούς.»

 

kormakitis 12-6-2016_0080

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here