Saturday, May 18, 2024
ΑρχικήΚοινότηταΗ πρώτη Κυρία!!!

Η πρώτη Κυρία!!!

Της Ιωσηφίνας Μαυρόχαννας ( Ψηλέα)

Πριν χρόνια, μια μικρή επαναστάτρια του κατεστημένου που ήμουν, όχι πως άλλαξα… άκουγα πάντα να προσφωνούν την σύζυγο του ‘Ανώτατου Αξιωματούχου’ μιας χώρας, κοινότητας ή και θρησκευτικής ομάδας ως ‘Πρώτη Κυρία’, και αναρωτιόμουν… Τι το διαφορετικό έχει αυτή από μια οποιαδήποτε ‘Κυρία’ σύζυγο ενός κοινού θνητού άντρα!!!

Σήμερα ξέρω… και πως το ξέρω;;; Έζησα και ζω μια ‘Πρώτη Κυρία’ της Μαρωνίτικης Κοινότητας!!!

Την κα Τούλλα Μούσα, την ‘Πρώτη Κυρία’ της Μαρωνίτικης Κοινότητας, του 2016!!!

Δεν θα σας πω για τα πτυχία της· ούτε για την πετυχημένη επαγγελματική της καριέρα… γιατί είμαι από αυτές που πιστεύουν ότι τα ‘πτυχία’ δεν κάνουν τον άνθρωπο!!!!

Θα σας πω όμως για τον άμεμπτο χαρακτήρα της, μεγαλωμένη από δύο υπέροχους γονείς με αρχές και ηθικές αξίες. Μεγαλωμένη στην παράδοση και στην ιστορία, με το ήθος και τις αξίες κάθε αληθινής Μαρωνίτισας. Μεγαλωμένη ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους που την εκτιμούν, την αγαπούν και την σέβονται, γιατί απλά αυτό της αξίζει!!!

Να βρίσκεται σήμερα δίπλα σε έναν άνθρωπο που αγαπά, εκτιμά και σέβεται. Σε έναν άνθρωπο που αγάπησε και πίστεψε βαθιά κι’ αληθινά, σε στιγμές που άλλοι του έκλεισαν την πόρτα. Εκείνη όμως, αγέρωχη, δίπλα στον Άνθρωπο της, του συμπαραστάθηκε και συμπαραστέκεται με νύχια και με δόντια ώστε να καταφέρει να έχει σήμερα το ανώτατο αξίωμα του ‘Ηγέτη’ μιας μικρής μα τόσο σημαντικής κοινότητας!!!

Η Τούλλα Μούσα όμως, δεν στάθηκε μόνο δίπλα στον σύζυγο της!!!

Με το ίδιο πάθος, στηρίζει και υποστηρίζει τον κάθε άγνωστο ή και γνωστό που ζητά την στήριξη και βοήθεια της!!! Είτε συναισθηματική είτε οικονομική!!!

Και ναι!!! Δίκαια φέρει σήμερα τον τίτλο της ‘Πρώτης Κυρίας ‘…!!!!

Συγχαρητήρια κα Μούσα!!! Το αξίζετε!!!

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments