Thursday, March 28, 2024
ΑρχικήΚοινότηταΚαλή Ψήφο !!!

Καλή Ψήφο !!!

Της Αντωνίας Μιχαήλ Πογιατζή

Εβδοvivliaraki eklogonμάδα εκλογών, τι να πει κανείς; Από μόνοι μας διαχωριζόμαστε, από μόνοι μας δημιουργούμε μια κοινωνία πλασμένη, δογματισμένη. Από μόνοι μας ζούμε μια ζωή με σύνορα, από μόνη μας πλάθουμε το μέλλον των παιδιών μας. Μην ξεχνάτε πως μαζί μας, ακολουθούν παιδιά, τα οποία παραδειγματίζονται για όσα κάνουμε.

Με λύπη ακούω και βλέπω τον κόσμο να διαχωρίζει άτoμα, να κατηγορεί με τρόπο εμφανές, αξιοποιώντας επίσης ως μέσω το διαδίκτυο. Ποτέ μου δεν κατανόησα αυτή την λογική του διαδικτύου, το οποίο πλάθει ένα ψεύτικο κόσμο, στο οποίο εμείς να εκφραζόμαστε μέσα από αυτό, ως αποτέλεσμα να επιδρά αρνητικά σε κάποιες ζωές. Γιατί να διαχωρίζουμε ανθρώπους λόγο μόρφωσης; Γιατί να συνδέουμε τις έννοιες αρετή, κοινωνική τάξη, πλούτη με μόρφωση;

Διερωτηθήκατε ποτέ τι σημαίνει μορφωμένος άνθρωπος για εσάς; Τι είναι αρετή για εσάς; Λοιπόν, γνώμη μου αποκτώντας οποιεσδήποτε δεξιότητες, συνήθειες, και πεποιθήσεις δεν κάνει κάποιο μορφωμένο άνθρωπο. Όλοι οι άνθρωποι τα αποκτούν αυτά καθώς μεγαλώνουν μέσα στην κοινωνία τους. Μορφωμένος άνθρωπος, είναι εκείνος όπου ο νους, ο χαρακτήρας και οι ευαισθησίες του έχουν εμπλουτισθεί, και « διαμορφωθεί από τις διάφορες μορφές των γνώσεων του και τις πνευματικές κατακτήσεις του πολιτισμού μας» ( Καζεπίδης Τάσος ). Ένας μορφωμένος άνθρωπος μπορεί να σκέπτεται, να εκφράζεται να πράττει και να αισθάνεται δίχως όρια.

Πιο κάτω θα αναφερθώ σε δυο αγαπημένα μου αποσπάσματα από το έργο του Γεώργιου Χορτάτση « Ερωφίλη»,      « όλοι γεννηθήκαμε στη γη από κύρη ένα, και πως γδυμνοί μας έκαμε να πέφτομε η φύση, μόνο ανθρώπους διαφορά για να μηδέ χαρίσει …» 279-280. « Την ευγένειαν αφέντη μου, τα πλούτη δ’ε γεννούσι, και δίχως γνώση φρόνιμοι ποτέ δεν είναι οι πλούσιοι, καλά κι ο κόσμος τσι τιμά και τσι ατυχίες τως κράζει.» 325-327.

Οι μεγαλύτερη αξία είναι να είσαι πλούσιος από ηθικές, πλούσιος δίχως γνώση δεν είναι πλούσιος! Η σημαντικότητα της έννοιας της αρετής για την Ερωφίλη είναι πολύ σημαντική, καθώς γι’ αυτή, ο αγώνας του καθενός είναι αυτό που τον κάνει ξεχωριστό. Οι γνώσεις του, οι ηθικές αξίες, και η ανδρεία του καθενός. Τα πλούτη δεν σημαίνουν τίποτα, δεν καθορίζουν τις αξίες του ανθρώπου. Τι να πει κανείς; Υπάρχει αρετή στην σήμερον ημέρα; Η μήπως η αρετή είναι επίσης δογματισμένη, μέσα από τα όρια που εμείς οι ίδιοι θέτουμε; Τι καθορίζει την αρετή; Τι καθορίζει την μόρφωση; Η κοινωνική τάξη; Η ισότητα; Η αγάπη; Η ο πλούτος;

Μέσα από τον δογματισμό της κοινωνίας δημιουργούνται αρνητικά αισθήματα όπως, απέχθεια, μίσος. Εμείς οι ίδιοι διαχωρίζουμε την ίδια την κοινωνία. Τι καταλαβαίνουμε στο τέλος της ημέρας; Σκεφτήκατε ποτέ, πως μεγαλώνει η νεότερη γενιά; Σκεφτήκατε ποτέ το μέλλον της κοινότητας μας; Είναι στα χέρια μας λοιπόν, η ζωή των παιδιών μας, είναι στα χέρια του καθενός το μέλλον του τόπου μας . Δικαίωμα του καθενός να επιλέξει τον κατάλληλο υποψήφιο για εκείνον, όμως σιωπηρά. Μαζί μπορούμε να κάνουμε την διαφορά, ενωμένοι, όχι μοιρασμένοι στα δύο, έχοντας πάντα ως πρώτο κριτήριο την αγάπη και την ενότητα.

Καλή ψήφο!kalpi

RELATED ARTICLES

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments