Το κλίμα των Μαρωνίτικων Εκλογών για την εκλογή Εκπροσώπου

0
1160
????????????????????????????????????

Του Αντώνη Ηλία Κασάπη

Αναμφίβολα το κλίμα που επικρατεί γενικά μέχρι τώρα μέσα στη Μαρωνίτικη Κοινότητα σχετικά με τις εκλογές για το νέο Εκπρόσωπο είναι πολύ καλό.

Στεκόμαστε σε καλά επίπεδα πολιτισμού και στηρίζουμε ο κάθε ένας τις θέσεις μας μέσα σε κόσμια πλαίσια.

Αυτό είναι ευτύχημα και μας βοηθάει πάρα πολύ. Προσεχτικά να συνεχίσουμε μέχρι τέλους των εκλογών, έχοντας υπόψη μας ότι είμαστε μια μικρή Κοινότητα και σχεδόν όλοι γνωριζόμαστε και σχετιζόμαστε μεταξύ μας. Είναι σημαντικό να κρατήσουμε ανέπαφες τις γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας. Αν ξεφύγουμε και δημιουργήσουμε κλίμα διχόνοιας και αλληλοκατηγοριών, θα προκαλέσουμε ζημιά στην Κοινότητα που ίσως να είναι πολύ μεγαλύτερη από το όφελος που μπορούν να έχουν.

Βρισκόμαστε σε μια πάρα πολύ κρίσιμη φάση όπου πιθανότατα να κρίνεται η επιβίωση της Κοινότητας μας, που είναι κοινός στόχος όλων μας. Όλοι συμφωνούμε ότι η επιβίωση της Κοινότητας θα είναι δυνατή μόνο αν καταφέρουμε να επιστρέψουμε στα χωριά μας.

Αν φθάσουμε σε λύση του Κυπριακού, οπωσδήποτε αναμένουμε ότι όλοι οι Μαρωνίτες θα αποκτήσουν ξανά τις περιουσίες τους και όσοι επιθυμούν θα μπορούν να επανεγκατασταθούν στα χωριά τους.

Αν η λύση καθυστερήσει, πρέπει να αναγνωρισθεί στους Μαρωνίτες η ειδική ανάγκη να επανεγκατασταθούν, σαν ένα επείγον μέτρο εμπιστοσύνης για όλη την Κύπρο, αλλά και υπέρ-αναγκαίο ενδιάμεσο μέτρο για να αποφευχθεί η ολοκληρωτική, τελική και μη αναστρέψιμη εξαφάνιση της Κοινότητας μας.

Παρακαλούμε τη διεθνή κοινότητα να μας βοηθήσει σε αυτό, και τις δύο μεγάλες Κοινότητες της Κύπρου να μας κατανοήσουν και να μας δώσουν το δικαίωμα να συνεχίσουμε να υπάρχουμε.

Ελπίζουμε όλοι οι υποψήφιοι μας να συμφωνούν με τις πιο πάνω θέσεις και να είναι διατεθειμένοι να αγωνιστούν για αυτές.

Και ελπίζουμε επίσης πως ΟΛΟΙ οι Μαρωνίτες, η Εκκλησία μας, όλοι οι θεσμοί μας και τα οργανωμένα σύνολα μας, θα συνεργαστούν με το νέο μας Εκπρόσωπο, με πνεύμα ομόνοιας, για τη σωτηρία της Κοινότητας μας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here